Faller for Casanova

Kjekkaser med sorte øyne og spansk aksent har alltid hatt draget på norske jenter. Er søreuropeiske Casanovaer bedre enn guttene her hjemme?

Dere sitter på stranden under en skinnende fullmåne. Han tar hånden din og kysser hver centimeter.

Kjærligheten til Giovanni er i ferd med å renne over. Aldri har du følt deg så begjært før - inntil ferien er slutt og du vender nesen hjemover.

Sydeuropeiske menn får nordiske kvinner til å smelte som en pakke Bremykt. De er gode til å forføre og leke. De sier ting som: ’’Du er verdens deiligste kvinne. Jeg elsker deg, jeg vil gifte meg med deg’’. Vi vet godt, at det er løgn, men vi elsker det, sier sexolog Joan Ørting til danske Ekstrabladet.

- Casanovaene gir jentene oppmerksomhet hele tiden i motsetning til danske menn. De brune øynene følger kvinnen når hun spiser, når hun går på toalettet eller svinger seg på dansegulvet. De kurtiserer og forteller at de vil ha henne for resten av livet.

Avvisning ingen hindring
Temperamentet her oppe i Norden tilsier ikke store sjalusi-drama eller listig forførelse. Men nordiske menn kan lære mange triks av tyrkeren med de pene komplimentene og italieneren med de bedende øynene.

- De er ikke redde for at bli avvist, men tar sjansen. Hvis de blir avvist, ja, så kommer det nye jenter de kan forsøke seg på. Det er heller ikke alltid, de tar et nei for et nei, og utholdenhet kan ofte lønne seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er utrolig morsomt. Menn fra Syd-Europa gråter og ler, og det er masse av drama og temperament. En mann med temperament er svært sexy, mener Joan Ørting, som også har en annen forklaring på jentenes fasinasjon for menn i Syden.

Magien ryker
- Kvinner er helt gale etter brune øyne og sort hår. Utover det faller vi for forskjellene i kjønn og kultur. Vi er fra forskjellige universer og det at man ikke alltid forstår hverandre betyr ikke noe. Da bruker vi kroppsspråket, sier hun.

Casanovaene fra charter-stedene er sjarmerende, men når det kommer til selve klimakset, falmer sjarmen ifølge Ørting.

- Min erfaring er at danske menn er bedre elskere, fordi forholdet mellom mann og kvinne er mer likeverdig. De har også hatt kjærester, siden de var i puberteten, mens sydeuropeiske først får erfaring når de blir eldre. Deres fortrinn er forførelsen - ikke selve sex-akten.

I ferien har både nordmenn og dansker mer sex.

Uansett hvordan Giovanni klarer seg som elsker, gjelder det å holde hodet kaldt.

- Det er et praktfullt minne, man kan ha for livstid, men ikke tenk på bryllup rundt neste sving. Det stopper som regel når du reiser hjem igjen. Og hvis det fortsetter, så han kommer og besøker deg, og vips er magien vekke. Med lue og votter er han ikke så romantisk der han klager på det kalde været. Og hans sterke parfyme i Roma er heller ikke så flatterende her hjemme, avslutter Ørting.

Har du lyst å fortsette sex-aktiviteten etter ferien? Her er 12 gode tips for mer sex i hverdagen

Først opprettet 04.08.2006
Redigert 04.03.2007