Færre spiller Viking-Lotto, og Norsk Tipping tror at for lave premier har skylden. Foto: Kim Jansson/Colourbox
Færre spiller Viking-Lotto, og Norsk Tipping tror at for lave premier har skylden. Foto: Kim Jansson/ColourboxVis mer

Færre lar seg friste av superpremier

Færre lar seg friste av millionene i Viking-Lotto. Men Flax-loddene blir stadig mer populære.

Hittil i år har det vært en markant nedgang i antall Viking-Lotto-spillere sammenliknet med samme periode i fjor. Norsk Tipping mener at premiene ikke har vært høye nok.

- Første halvår i 2010 var preget av svært stor interesse for mange store potter i Viking Lotto – over 100 millioner kroner lå i potten på det meste. I 2011 har det ikke vært like mange og like store premiepotter, og det er hovedårsaken til at omsetningen har falt, skriver Norsk Tipping i en pressemelding.

Spillinntektene for Viking-Lotto var 27 prosent lavere i første halvår i år, sammenliknet med samme periode i 2010. Dette førte også til at Norsk Tippings totalomsetning gikk ned.


LES OGSÅ: Her kan du se hvem som har vunnet toppremiene i lottospillene

Frister med 200 millioner

En annen grunn til Viking-Lottos popularitetsnedgang, kan være at Norsk Tipping har fått konkurranse på markedet for millionlotto.

Tidligere i år rullet nemlig de første reklamene for EuroLotto opp på norske tv-skjermer.

Førstepremien i Euro-Lotto får vanlige gevinster i Viking-Lotto til å se ut som småpenger. Det nye europeiske spillet kan nemlig friste med en førstepremiepott på minimum 200 millioner norske kroner - hver dag.

Siden spillet opererer innenfor EUs grenser, er pengepremien hundre prosent skattefri, ifølge Skattedirektoratet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SE OGSÅ: Du trenger ikke spille lotto for å bli millionær

Nordmenn liker å skrape

De gode, gamle skrapeloddene ser ikke ut til å bli mindre populære. Snarere tvert i mot. Første halvår i år gikk inntektene fra Flax-loddene opp med over 23 prosent.

- Nedgangen totalt er ikke uventet siden de store pottene har latt vente på seg. Desto mer gledelig er det å se at Flax fortsetter den gode trenden fra i fjor, sier Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping, i en pressemelding.

I løpet av 1. halvår har 192 personer vunnet 1 million kroner eller mer i Norsk Tippings spill. Den høyeste premien er på 15,6 millioner kroner og gikk til Steinkjer.