Færre angrer seg

Salget av nødprevensjon går ned.

MEDISIN I MATBUTIKK: Det er Paracetamol og nesespray vi kjøper mest på dagligvarebutikken. Foto: Colourbox.com
MEDISIN I MATBUTIKK: Det er Paracetamol og nesespray vi kjøper mest på dagligvarebutikken. Foto: Colourbox.comVis mer

At angrepillen ble tilgjengelig i dagligvarebutikkene fra og med 2009, har ikke gitt økt salg av denne typen nødprevensjon, tvert imot.

Totalt har salget gått ned med fem prosent fra 2009 til 2010. Dette viser tall fra Folkehelseinstituttet. Og bare fire prosent av de 158.000 solgte dosene nødprevensjon ble solgt i dagligvarebutikk.

Nå blir det dyrere

Nesespray og paracet på butikken

Det er først og fremst nesespray vi kjøper på matbutikken. Hele 59 prosent av nesesprayen som ble solgt i 2010 gikk over disk i dagligvarebutikken. Dessuten gikk det totale salget av nesespray opp med tre prosent fra 2009.

Også Paracetamol og Ibuprofen kjøper vi gjerne på matbutikken, men her gikk salg i butikk ned fra 2009 med fem prosent.

Det er likevel gode grunner til å fortsette å kjøpe medisiner på dagligvarebutikken. DinSide har tidligere skrevet om at reseptfrie medisiner er billigere i dagligvarebutikk, ifølge statistikk fra Statens Legemiddelverk. Prisundersøkelsen viste at reseptfrie medisiner var desidert billigst på dagligvarebutikk, mens det dyreste alternativet var bensinstasjon og uavhengig apotek.

Unngå for mye smertestillende

Vil slutte å røyke

Det totale salget av røykeavvenningsmidler gikk opp i 2010 med fem prosent. Men salget i dagligvarebutikk holder seg relativt lavt. Bare hver fjerde pakke røykeavveninngsmiddel går over disk i dagligvarebutikk.

Også salget av hostesaft og allergimedisiner er meget lavt i dagligvarebutikk. Bare 10,5 og ni prosent av salget av disse medisinene selges i matbutikkene.

Store prisforskjeller på nikotintyggis