Følger du sider, kan du få viktig informasjon om ledige stillinger, mener jobbekspert. Foto: Facebook/DinSide
Følger du sider, kan du få viktig informasjon om ledige stillinger, mener jobbekspert. Foto: Facebook/DinSideVis mer

Facebook gir deg jobben

- Arbeidssøkere bør bruke sosiale medier i jobbsøkingen, sier jobbekspert.

Gal bruk av sosiale medier kan ta fra deg drømmejobben, men stadig flere fagfolk innen rekrutteringsbransjen tar til orde for at sosiale medier som Facebook er viktig.

Gunnar Andreassen, daglig leder i Finnstillinger.no, er en av dem. Han oppfordrer nå arbeidssøkere til å ta i bruk sosiale medier for å få seg en jobb.

- Arbeidssøkere bør begynne å bruke sosiale medier mer i jobbsøkingen for å motta informasjon om ledige stillinger, sier han.

– Bli fan

Hans oppfordring er å bli fan av eller venn med bedrifter og produkter på Facebook og følg bedrifter og kontaktpersoner hos aktuelle bedrifter på Twitter.

Daglig leder i Finnstillinger.no anbefaler at du følger din drømmearbeidsplass på Twitter og Facebook. Foto: Pryd Studio
Daglig leder i Finnstillinger.no anbefaler at du følger din drømmearbeidsplass på Twitter og Facebook. Foto: Pryd Studio Vis mer


– Mange bedrifter lyser ut stillingene sine via Facebook, i tillegg er du oppdatert på nyttig informasjon om aktuelle arbeidsgivere, sier Andreassen.

Sosiale medier gir deg mulighet til å kommunisere med aktuelle kontaktpersoner, raskt og enkelt.

Hold profilen ren

Andreassen advarer samtidig mot useriøst tull på Facebook-profilen da dette kan skade dine sjanser som jobbsøker.

Det samme var rådet fra BI-lektor Cecilie Staude da hun i forrige uke minnet oss på hva som kan skje dersom du kommer med friske utspill gjennom sosiale medier.

Fikk jobb etter blogginnlegg

Enten du liker det eller ikke - egenprofilering på nettsamfunn har blitt en viktig del av å markedsføre deg selv for å få napp hos aktuelle arbeidsgivere.

Dette fikk blant annet Andreas Framnes erfare da han blogget seg til ansettelse.

>>> 10 råd for å lykkes