Facebook farlig for forholdet

Utallige timer i Facebook-land kan ikke bare føre til nye forhold - det kan også ødelegge det du allerede har.

<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurrerer du med kompisene dine om å ha den mest velfylte vennelista på Facebook? Da ender du sannsynligvis opp med alt fra naboen og tanta di til barndomskompiser og kolleger – og en ekskjæreste eller fem...

- Det var i alle fall tre jenter som befant seg på "problemlista" mi. I tillegg hadde samboeren min forbudt meg å legge til ei dame jeg hadde vært utro med da jeg var sammen med en tidligere kjæreste, forteller "Christian" til DinSide Helse.

Alle de tidligere flørtene som dukket opp på Christians Facebook-side gjorde samlivet surt for ham og samboeren. Til slutt bestemte seg for å slette profilen sin.

Dette saboterer forholdet ditt:

<strong>Illustrasjonfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Blir avhengige
Christian og samboer er ikke alene om å oppleve Facebook-relaterte problemer. En undersøkelse svenske Aftonbladet.se har utført blant sine lesere viser at 43,7 prosent bruker Facebook for å søke opp gamle venner. 38 prosent sier at de prater med venner og åtte prosent sier de "spionerer".

Til tross for de uskyldige tallene oppgir enda flere at de fatter mistanke mot partneren hvis han eller hun tilbringer lange stunder på Facebook.

Og Aftonbladets forholdsekspert Eva Rusz får ofte spørsmål fra urolige jenter og gutter som lurer på hvordan de skal håndtere partnerens Facebook-bruk.

- Facebook blir jo litt som en avhengighet. Man kjenner suget etter stadig å logge seg på og finne ut hva andre har skrevet. Det stjeler ofte mye tid fra ens eget forhold, sier Rusz.

Er du sjalu? Ta testen her og få gode råd:

Viktig å snakke
For å unngå konflikter og unødvendige misforståelser anbefaler forholdseksperten å prate med partneren dersom man opplever et problem.

- Mange opplever at de føler seg utenfor og ikke riktig vet hvem ens partner sitter og skriver til. Samtidig vil de ikke snoke og da er det beste å ta det opp til diskusjon, mener hun.

Det var nettopp den metoden Christian og samboeren brukte for å løse problemene.

- Vi tok en lang, rolig og konstruktiv samtale om sjalusi. Hun innrømte at hun hadde tatt litt hardt i og jeg skjønte at jeg hadde overtolket hennes sjalusi. Så etter en måned var jeg tilbake på Facebook, forteller Christian.

Slik redder du forholdet:

<strong>Illustrasjonfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Uhøflig å ekskludere
Og de tre jentene på "problemlista" har han fått beholde.

- Jeg synes det er uhøflig å ekskludere eks-er eller tidligere flørter på generelt grunnlag. Men dersom kjæresten eller samboeren hater henne av en spesiell grunn, skal hun slippe å få eks-en i fleisen, da må eks-en gå, legger han til.

- Tror du det er lettere å være utro etter at Facebook kom på banen?

- Det er klart det er lettere å finne igjen eldgamle flammer på Facebook. Men enhver sosial arena er potensielle arenaer for å finne noen å være utro med. Da burde dama vært minst like bekymret for meg når jeg er på jobb, påpeker Christian.

Er kjæresten din utro? Slik avslører du ham:

Farlig nettaktivitet

Er du bekymret for kjærestens aktivitet på Facebook? (Avsluttet)
Ja, jeg er litt redd for enkelte på vennelista til kjæresten min.(41%) 462
Nei, jeg stoler fullt og helt på kjæresten min.(30%) 333
Det finnes så mange andre arenaer man kan være utro på, så Facebook er ikke noen spesiell bekymring.(30%) 333
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer