Få sving på sexlivet!

Har du nesten glemt hvordan det føles å ha sex med din kjære? Da bør du gjøre noe med saken. Slik gjenoppliver du sexlivet:

<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå offisielt: Kvinner er lei av sex, og vil heller tørke støv av lysekronen enn å svinge seg i den. En rapport viser at en av fire britiske kvinner har sex mindre enn en gang i måneden, melder The Mirror. Men det går heldigvis an å få følelsen tilbake igjen.

Her er tolv stillinger du bare må prøve!

Slik gjør du:

Turn-off nummer én - Barna:
Som enhver forelder vet, er det omtrent umulig å ha noe som helst privatliv når det er barn i bildet. Det hjelper ikke en gang at barna sover: Frykten for at det skal komme noen høylytte skrik idet orgasmen er på vei, er nok til å unngå hele problemstillingen. Eller enda verre: Du er i ferd med å nå klimaks, og plutselig går soveromsdøren opp, og inn kommer en lysvåken og pratsom fireåring.

Slik løser du det: Skill mammarollen fra kjæresterollen. Hvis du alltid er på alerten etter lyder fra barnerommet, oppmuntrer du ikke til lidenskap og kjærlighet. La barna overnatte et annet sted en gang i blant. Hvis det blir vanskelig, sørg for å ha en barnevakt i noen timer en gang i mellom. På den måten kan du planlegge sex med din kjære. Husk: Intimitet er viktig.

Hvis du ikke gjør et forsøk, selv om det eneste passende tidspunktet er klokken 07 lørdag morgen på badet, så vil forholdet ditt lide. Bli enige om å stoppe og snakke om barna, legg lekene til side og fokuser på dere selv - minst en kveld i uka.

Turn-off nummer 2: Han har tapt seg
En gang var du ordentlig keen på ham, men nå kan det hende at han har forfalt litt. Heldigvis kan han forbedre seg, selv om dere har vært sammen i 20 år og aldringsprosessen har satt sine spor. For det er fremdeles mulig å ha en fysisk tiltrekning. Men det er ikke sikkert han er klar over hva som skjer med kroppen hans. Forandringene kan nemlig komme snikende, og selv kan han fremdeles mene at han har alt, og at George Clooney bare kan gå og legge seg!

Slik løser du det: Vær taktisk. Foreslå at dere melder dere inn i et treningssenter, sammen. Eller ta dansetimer sammen. Du kan også oppmuntre til små forandringer i kostholdet. Bruk margarin og ikke smør, og spis suppe og ikke fete baguetter til lunsj. Og hvis ølvommen er på vei, anbefal at han spiller fotball med gutta en gang i uken, fremfor å se på det på TV.

Samtidig er det viktig at du forsetter å behandle ham slik du selv ønsker å bli behandlet, uavhengig av de ekstra kiloene. Hengivenhet er ikke avhengig av en six-pack! Og jo mer han føler at du har sex på agendaen, jo mer er han villig til å ofre!

Slik får du treningslyst

Turn-off nummer 3: Stress
Livet med barn, jobb, hjem og forhold er allerede ganske slitsomt. Legg økonomiske problemer, flytting og sykdom på toppen av det hele, så er det ikke rart sex blir glemt. For å nyte intimiteten og oppmuntre til et sensuelt samliv, må hjernen tømmes for alt stress.

Slik løser du det: Hvis du føler at problemet er ute av kontroll, må du samtidig huske at sex er noe som ingen kan ta fra deg, uansett hvor mye eller lite penger dere har, eller hvor ille du har det på jobben. Se på sex som en metode for å opprettholde koblingen med personen som elsker og støtter deg, og at det er et stort høydepunkt i en ellers mørk tunnel.

Det er også en idé å gi rom for litt tid med bare deg og din kjære der dere ikke diskuterer problemer, men bare kysser, og se hva det fører til.

Turn-off nummer 4: Du føler deg ikke elsket
Føler du at partneren din ikke setter pris på deg, er det ikke rart at du ikke vil være fysisk med ham. Det å bli tatt for gitt, kan føre til at du bygger opp sinne og irritasjon over tid. Resultatet blir ofte å avstå fra sex. Men dessverre kan det resultere i at dere bare sklir mer fra hverandre.

Slik løser du det: Her gjelder det å snakke. Dette kan bli vanskelig, for hvis du gnager og skylder på ham, kan han trekke seg tilbake. Da kan det være fornuftig å bruke en metode som terapeuter ofte bruker: Ha et objekt, enten en stein, et skjell eller en liten bok. Den som holder objektet, er den som har lov til å snakke, uten å bli forstyrret.

Med en gang du føler du blir hørt og at du lytter til ham, trenger dere ikke lenger straffe hverandre med ikke å ha sex. Ha sex, og gjør det høylytt, det er mye sunnere!

Slik stresser du ned!

Turn-off nummer 5: Du hater kroppen din
Enten det er radmagre modeller på TV eller din kjære som stadig minner deg på den voksende klumpen på magen din, er du nok ikke den eneste kvinnen som misliker kroppen og utseendet ditt.

Og det hjelper ikke at din kjære sier du er mye penere enn Helena Christensen eller at han synes du er attraktiv selv om du har noen kilo for mye. For det er din egen selvfølelse det handler om. Og det at du bekymrer deg over dette, vil aldri får deg til å føle deg sexy.

Slik løser du det: Hvis du virkelig er overvektig og mener det ødelegger selvtilliten din, kan du melde deg inn i en vektklubb. Oppfordre også partneren din til å gå på samme diett som deg.

Finn vektklubben som passer deg:

Ikke ha dårlig samvittighet for at du bruker penger på ditt eget utseende, enten det er en hårklipp, en ansiktsbehandling eller nytt undertøy. Og hvis din dvaske kjæreste fortsetter å ødelegge selvtilliten din, fortell ham at det ikke er riktig strategi for å vekke pornostjernen i deg. Be ham heller om å holde kjeft.

Hva med å sove seg slank?

Turn-off nummer 6: Du er trøtt
Som mange andre føler du deg ofte utslitt. Enten du har barn eller ikke, har du for vane å sjangle til sengs, mye senere enn planlagt og du sovner før hodet når puten. Å respondere på en hånd som kommer snikende under dyna, er omtrent like uaktuelt som det er å ha en langvarig elskovsseanse klokken fire om natten.

Slik løser du det: Ikke bruk trikset ”sett på vekkerklokken en time før”. Det vil gjøre deg mer trøtt. Lær heller å prioritere. Lag en liste over ting du skal gjøre, og husk å ha med sex på denne. Og husk å prioritere alt du skal gjøre i løpet av uken, i riktig rekkefølge. Drøy det du kan til neste uke. Og er det ikke vesentlig, glem det. Deleger oppgaver til partneren din. Vær litt nådeløs og bli kvitt minst halvparten av de viktigste oppgavene. Bruk tiden som er til overs å ha sex.

Les også: Bakfra, bundet eller beruset? Fransk, gresk, dansk og norsk - sex finnes på alle språk! Les mer i vår ordbok:

Kilde: The Mirror

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer