Få sexlysten tilbake

Mange kjærestepar sitter fast i tidsklemma og synes det er vanskelig å finne tid og energi til sex. Her er noen råd på hvordan dere kan løse dette.

Den dagen du møter drømmekvinnen eller drømmemannen bruker dere mye tid og energi på å bli bedre kjent, og spesielt med hverandres kropper. Du svever på en sky og ønsker å være der evig. Men etter en stund vil du dessverre våkne opp fra kjærlighetsrusen og det «normale» A4-livet vender sakte tilbake igjen.

Når nyforelskelsesrusen går over er det ikke uvanlig at sexlivet som oftest finner sted i sengen om kvelden. Men etter en hard dag på jobb, kan det hende at ingen har energi til mer enn et nattakyss.

Men visste du at undersøkelser viser at regelmessig sex kan gjøre at du både føler deg sunnere og ser sprekere ut? Når du har sex øker mengden av endorfiner og serotonin i kroppen din, som reduserer stress og angst. Og dessuten brenner du rundt 100 kalorier per time når du har sex.

Du trenger ikke å tygge kjemiske tabletter for å få sving på sexlivet. Mozon gir deg guiden til naturens egne lystmedisiner.

LES HELE SAKEN: NATURLIG SEXLYST

Kvalitet ikke kvantitet
Etter hvert som et forhold utvikles er kvaliteten viktigere enn kvantiteten.

Når dere i starten av forholdet driver sex-maraton, er det ikke så farlig om dere har noen dårlige og mislykkede seanser i ny og ne. Men hvis dere kun har sex en gang i uken, eller mindre, må dere gjøre det beste ut av det.

Husk å ikke ha urealistiske forventninger.

Sex og spontanitet
Det er en myte at sex er bedre når det skjer spontant. Tenk på sommerferien som du har gledet deg til i seks måneder. Ville den ha blitt bedre hvis du ikke hadde planlagt den? Uten planlegging kan du faktisk ende opp med en fullstendig mislykket ferie.

Den samme tanken gjelder for sex. Selv om spontan og overraskende sex kan være fantastisk, så skaper planlegging forventninger. Og forventninger skaper lyst og begjær.

Morgensex kan også være et alternativ, det anbefales av ekspertene.

LES HELE SAKEN: MER MORGENSEX

Par som har små barn eller som jobber mye må ofte planlegge når de skal ha sex. Og da har du mulighet til å sørge for at du føler deg vakker og sexy før dere setter i gang. Varm opp med en dusj eller et bad og ta på deg noe sexy tøy som du føler deg vel i. Dere kan også bruke dagene i forveien til å erte og tirre hverandre, og planlegge hva dere skal gjøre når tiden er inne.

Ta omganger
En annen myte er at sex skal være gjensidig hele veien. Vi har hørt at et kjærestepar bør ta på hverandre samtidig og kjenne på kjemien mellom seg. Men dette er det samme som å stryke på halsen og magen samtidig. Ja, det er mulig, men det betyr at du ikke får konsentrert deg hundre prosent på en aktivitet.

Så hvordan skal du klare å fokusere på å kjenne noe godt samtidig som du skal jobbe for at partneren din skal føle det samme? Det går ikke!

Med andre ord, gjør det i omganger. Nyt synet av partneren din som blir opphisset. Etterpå bytter dere. Da er det din tur til å slappe av og nyte. Gjensidig sex er greitt hvis dere har dårlig tid, men har dere mer tid sammen, utnytt den maksimalt!

Snakk med hverandre
Noen tror at bra sex skjer instinktivt. Hvis du virkelig kjenner partneren din og dere er helt synkroniserte, vet dere akkurat hvor dere skal ta på hverandre. Dere opplever gjensidig lidenskap uten at et ord blir sagt.

Men det er ikke alltid slik at partneren din kan lese hodet og tankene dine. I stedet for å oppmuntre partneren din med å hyle og rope når det kjennes best, kan det være enda bedre å si det med ord. Da unngår dere misforståelser.

Hvis du og partneren din snakker om sex kan dere skape enda mer lidenskap og spenning i forholdet deres.

Slik kan dere snakke sammen
Den som koser og berører er den som skal snakke og spørre.

Neste gang du koser med partneren din, spør om tilbakemelding. Bør berøringen være mykere, hardere..? Lange eller korte stryk? Lenger opp eller lenger ned?

Hvis du synes det er vanskelig å forklare hvor og hvordan du liker å bli berørt, vis partneren din med din egen hånd.

 

Mozon.no, 20.04.2006