Få raske penger

Et raskt lån kan ordne opp her og nå. Men sørg for at du velger det billigste lånet - rentene varierer nemlig med mer enn 10 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Et forbrukslån kan ordne opp i en fallittrammet økonomi her og nå.

Eller det kan gi deg mulighet til å kjøpe nye sykler til hele familien - eller ny flatskjerm-TV til deg selv.

Men hvor lurt er det? Her kan du se hvor mye du må betale for forbrukslån i en lang rekke banker.

Store forskjeller

Raske penger er ofte dyre penger.
Raske penger er ofte dyre penger. Vis mer

Tar du opp forbrukslån, er det særdeles viktig å sjekke hva de ulike bankene og finansieringsselskapene tilbyr. DinSides pristest viser nemlig at lånene varierer med mer en ti prosentpoeng.

Låner du 30.000 kroner med fem års nedbetalingstid, betaler du en effektiv rente på 16,03 prosent i Sparebank 1 Midt-Norge. I finansieringsselskapet Cresco må du betale hele 26,98 prosent. Velger du lånet i Cresco, betaler du dermed 150 kroner mer hver måned i rente og avdrag - vel og merke gjennom hele lånets nedbetalingstid.

I listen har vi blant annet tatt med tilbudene fra de ti største bankene i Norge. Sjekk alle rentene her.

Billigere med boliglån

Et usikret forbrukslån er absolutt et av de dyreste lånene du kan velge. Så har du eksempelvis boliglån, bør du først høre banken om det er mulig å få ekstralånet til samme rente som boliglånet. Et boliglån har vanligvis en rente på om lag 8 prosent. Det er hele 19 prosentpoeng billigere enn det dyreste forbrukslånet i pristesten.

En del fagforbund og foreninger har også avtaler som kan gi deg rentevilkår som er mer gunstige enn de verste på listen.

Smått er godt

Vær oppmerksom på at de mindre sparebankene ofte har de billigste forbrukslånene. Likevel er det vanskelig å få lån her, da bankene vanligvis stiller krav om at du allerede er en velkjent kunde.

Av de fire småsparebankene vi ringte (de fire som også tilbyr billigst boliglån), var det bare Åfjord Sparebank som opplyste at det var mulig for nykommere å få et forbrukslån. Men også de fremhevet at det ville blir gjort en individuell vurdering av kunden.

I denne artikkelen kan du lese mer om dyre forbrukslån.