<strong>KANSELLERTE FLY:</strong> Hva gjør du når flyet ikke går som planlagt, eller bagasjen forsvinner? Denne kalkulatoren gir deg svaret. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KANSELLERTE FLY: Hva gjør du når flyet ikke går som planlagt, eller bagasjen forsvinner? Denne kalkulatoren gir deg svaret. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Flyforsinkelser, innstillinger, overbooking og bagasjetrøbbel

Få penger når fly er forsinka eller bagasjen forsvinner

Enkle svar på hva du har krav på når flyturen ikke gikk som planlagt.

Publisert
Sist oppdatert

Flyturer er alltid høyt på lista over hva nordmenn klager mest på til Forbrukerrådet.

Men hva er det egentlig du har du krav på, når ting går galt under flyreisen?

Forbrukerrådet har laget et verktøy som skal vise deg hva du kan kreve; en slags rettighetskalkulator for forsinkelser, innstillinger, overbooking, kansellering og bagasjetrøbbel.

Og det kan fort vise seg at du har krav på tusenvis av kroner, som flyselskapet kanskje ikke var så interessert i å fortelle deg om.

Prøv selv! Kalkulatoren virker på både PC, mobil og nettbrett, og du finner den her:

(Kalkulatoren er lagt inn på Dinside med tillatelse fra Forbrukerrådet)

LES OGSÅ: Får du ikke gjennomslag hos flyselskapet? Klag saken videre!

Flere betaler for hjelp

Nordmenn trenger altså ofte hjelp før, under og etter flyturer. Og Forbrukerrådet etterlyser bedre informasjon til forbrukerne om hva de har krav på når noe går galt.

- Like lett som du kan sjekke deg inn via SMS, bør du få vite om rettighetene dine når flyet blir innstilt eller forsinket, mener forbrukerråd Randi Flesland.

Dette er bakgrunnen for deres rettighetskalkulator.

Samtidig er det flere som velger å betale andre for å fremme flyklagesaker for dem. Her kan du lese om den nye trenden. Dinside har også tidligere skrevet om en familie som brukte selskapet Flight Right til å få penger tilbake fra flyselskapet, som de sier de ellers aldri ville fått.

(Artikkelen ble sist oppdatert april 2017)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer