Få gratis advokathjelp

Trenger du hjelp eller er du i tvil om ditt problem bør forfølges rettslig? Den Norske Advokatforening tilbyr inntil 1/2 times gratis konsultasjon i de fleste fylkene. Vår Finn-din-gratis-advokat-kalkulator viser deg hvor du kan få hjelp.

Publisert
Advokathjelp


Eventuelle feil uten ansvar for DinSide.
Oppdager du feil, send en melding til DinSide Økonomi
Det er dyrt å gå til advokat i Norge. En førstegangskonsultasjon hos de advokatene som er med i Den Norske Advokatforening ligger på rundt 500 kroner for inntil en 1/2 time. Det sier seg selv at dette hindrer mange fra å ta kontakt, spesielt er det nok mange som ikke har lyst til å betale før de er sikre på at de har en sak.

Dette har Advokatforeningen heldigvis tatt konsekvensen av. På over 30 forskjellige steder i Norge er det derfor satt i gang en såkalt advokatvakt. Advokatvakten startet opp i Oslo allerede i 1992, men har vel dessverre ikke vært godt nok kjent blant de som kan dra nytte av ordningen.

På advokatvakten kan du møte opp og få inntil en 1/2 times gratis advokathjelp på alle alminnelige rettsområder. En halv times konsultasjon høres ikke mye ut. Men husk at det problemet du står overfor, kan være enkelt å svare på for en advokat med noen år på baken.

Lurer du for eksempel på hvilke krav som må være oppfylt for at et testament skal være gyldig, vil en halv time være mer enn tilstrekkelig. Mulighetene er derfor store for at du får det svaret du trenger allerede på den tilmålte tiden.

Du bør ikke gå videre med saken

For deg som ikke er sikker på om du har en sak som er egnet til å forfølges rettslig er dette et glimrende tilbud. Her møter du altså opp og forklarer problemet. Er saken uegnet til rettslig forfølgning vil du få beskjed om det. Du har dermed enkelt spart 430 kroner.

Du bør forfølge saken

Har du behov for ytterligere advokatbistand vil du få tips om hvem du bør kontakte videre. Ettersom Advokathjelpen er i regi av Den Norske Advokatforening vil de nok anbefale sine egne medlemmer, og det er jo greit. Du står allikevel helt fritt til selv å velge den advokaten som eventuelt skal forfølge saken.

Advokaten du bruker behøver altså ikke være medlem i foreningen. Finner du derfor en advokat som bor nærmere deg, eller som av andre grunner virker mer interessant, kan du også gå dit.

Forvaltningen kan hjelpe deg


Ikke alle problemer er nødt til å løses med advokatbistand. Trenger du hjelp av offentlige instanser vil Advokatvakten sette deg på rett spor, og fortelle deg hvor i byråkratiet du skal henvende deg.

Husk også at forvaltningen har en generell veiledningsplikt, er det noe du lurer på kan du derfor prøve å ringe direkte til forvaltningen og legge fram ditt problem.

Bruk Jusstudentene!

Både i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø finner du rettshjelpsorganisasjoner drevet av juss-studenter. Bruk dem!

  • Oslo: Jussbuss, tlf: 22 84 29 00
  • Oslo: JURK, Juridisk rådgivning for kvinner: tlf: 22 84 29 50.

    Her er nettsidene til JURK.no

  • Jussformidlingen i Bergen: tlf: 55 58 96 00
  • Jusshjelpa i Tromsø: tlf: 77 64 45 59
  • Jushjelpa i Midt- Norge: tlf: 73 51 52 50

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer