Få erstatning for mobilsurfing når bredbåndet er nede

Taper du penger på nedetid kan du få dem tilbake.

<b>ALTERNATIVET: </B>Får du ikke nett på PC-en, kan mobilen være svaret. Men taper du penger på dette, kan bredbåndsleverandøren bli ansvarlig for å erstatte surfingen.  Foto: MASKOT / NTB SCANPIX
ALTERNATIVET: Får du ikke nett på PC-en, kan mobilen være svaret. Men taper du penger på dette, kan bredbåndsleverandøren bli ansvarlig for å erstatte surfingen. Foto: MASKOT / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva gjør du når bredbåndet ditt er nede? Finner fram en god bok? Ser litt på TV? Tenner noen stearinlys og pleier forholdet til dem rundt deg?

Eller fisker du fram mobilen og surfer videre der?

De mest avhengige av oss hadde nok valgt sistnevnte, men det kan fort bli dyrt når du ikke lenger har noe trådløst nett å koble deg til.

Men da kan du faktisk kreve at nettilbyderen din betaler telefonregninga.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke betale for et bredbånd som er nede

Ga opp etter lang prosess

Gjennom hele fjoråret hadde en kvinne hyppig kontakt med bredbåndsleverandøren sin. Linja hennes var nemlig treig, og etter månedsvis med prat fram og tilbake ble det aldri noe særlig bedre.

På høsten sa hun at nok var nok. Leverandøren lot henne bryte kontrakten uten noen gebyrer, og tilbød også kreditering av tre måneders betaling, totalt 1.194 kroner. Men kvinnen vil ha mer.

Hun mente nemlig å ha brukt penger på både telefoner til kundeservice og surfing på mobilen, som følge av problemene.

Men dette nektet bredbåndsleverandøren å punge ut for, så saken havnet hos Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

LES OGSÅ: Brukte bursdag som «hemmelig passord» – kunde misbrukt for over 6.600 kroner


Derfor får hun pengene

Vilkårene til bredbåndsleverandøren sier at kunden har rett på erstatning for direkte tap som følge av «mangler ved tjenesten». Som at bredbåndet ikke fungerer skikkelig.

«Nemnda legger til grunn at merutgifter knyttet til økt mobildatabruk på grunn av mangelfull internettforbindelse er å anse som et direkte tap» skriver Brukerklagenemnda.

De gir kunden derfor rett på å få dekket en mobilregning på 399 kroner.

Ikke et voldsomt beløp, men et viktig poeng: Tap etter nedetid på nettet ditt, det være seg høye mobilregninger eller annet, kan erstattes om leverandørens vilkår tilsier det. Og vilkåret finner du hos mange.

LES OGSÅ: Mobilkunde brukte 15.000 kroner på FarmVille-spill