Få bingo med BSU

Du kan velge mellom 140 banker hvis du vil spare på en BSU-konto. Alle finner du nå i en splitter ny prisliste på DinSide.

Lønnsom sparingsform
Lønnsom sparingsform Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 140 banker tilbyr boligsparing for ungdom (BSU).

Vi har nå gjort alle prisene lett tilgjengelige for deg. Klikker du på lenken nedenfor, finner du hele prislisten.

VIS MEG ALLE BSU-PRISENE

Listen finner du også i venstre marg under "Nytt på siden" og "Prislister".

I pose og sekk

BSU-sparing er ganske lurt - du får nemlig både i pose og sekk.

For det første er BSU-rentene høyere enn vanlige bankrenter. Ingen banker i Norge gir mer enn 6,85 prosent i vanlig innskuddsrente. BSU-sparing gir deg helt opp til 7,6 prosent i rente.

I tillegg gir en slik konto en skattefordel. Du får et direkte fradrag i skatten på 20 prosent, men maksimalt 3.000 kroner årlig. Hvert år kan du spare opptil 15.000 kroner på en BSU-konto, og totalt kan du spare 100.000 kroner - eksklusiv renter.

Unge mellom 18 og 34 år kan opprette en BSU-konto. Pengene må brukes til boligformål. Vår tidligere artikkel gir deg en konkret oversikt over hva pengene kan brukes til.

Lett bytte

Med våre nye prisliste kan du raskt få et overblikk over hvor du får det beste tilbudet.

Er du ikke fornøyd med de betingelsene du har på din nåværende BSU-konto, er det bare å ta kontakt med den nye banken du ønsker å spare i.

Oppgir du ditt gamle BSU-kontonummer, vil den nye banken sørge for at pengene automatisk blir overført til den nye kontoen.

Kontoen stenges

Uttak kan likevel fordeles over flere inntektsår dersom uttaket for eksempel går til kjøpesum av tomt, betaling av andel, renter eller avdrag på lån.

Poenget er imidlertid at det ikke kan gjøres nye innskudd på BSU-kontoen etter at du har har brukt noe av pengene, eller bryter BSU kontrakten. Du kan altså fordele uttaket, men da er det stopp på BSU-godene. Bordet fanger så å si.

Ett unntak finnes selvsagt: Du kan ta ut årets innbetalte sparebeløp senest 31. desember i inntektsåret. Dette er egentlig logisk, da du jo ikke har fått noen skattefordel på dette beløpet enda.

Hever du de siste pengene for å bruke dem på boligkjøp, vil kontoen automatisk bli stengt. Det er heller ikke anledning til å opprette en ny BSU-konto.

Tenk deg derfor godt om før du hever de siste pengene. Retten til det ekstra skattefradraget og de høye rentene, forsvinner naturligvis når kontoen stenges.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!