Få billige vårbilder

Du sparer fattige 60 kroner på å fremkalle bildene dine hos Japan Photo i stedet for Foto Knudsen. Konsentrér deg heller om kvaliteten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bildene fra påskeferien eller fra 17. mai, bryllup, konfirmasjon eller andre typiske mai-arrangementer har én ting felles - de må kalles frem. Fremkalling kalles det.

Resultatene

Fremkalling av papirbilder varierer voldsomt i kvalitet. Kvaliteten er den samme uansett om du får bildene fremkalt på en time eller en uke. De samme maskinene brukes, og den eneste forskjellen er ventetiden.

Mange vil ha bildene sine kjapt, og velger fremkalling på en time. Prisene for timesfremkalling varierer noe mellom ulike fotokjeder, men ikke like mye som kvaliteten. • Japan Photo har de laveste prisene, men kom dårlig ut i vår test av kvaliteten på fremkalling.

 • Elite Foto er dyre, men var vinneren av kvalitetstesten.

 • Kodak Express er nest billigst, og leverte kurante bilder i kvalitetstesten.

 • Foto Knudsen er dyrest, og leverte bilder med striper i testen.

  Kvalitet foran pris

  Prisene er stort sett de samme innenfor kjedene. Generelt kan vi konkludere med at det ikke er noen klar sammenheng mellom pris og kvalitet.

  Mye avhenger av kvaliteten på butikkens fremkallingsmaskiner, justeringen av maskinene og hvorvidt betjeningen ser bildene og lager bedre (hvis mulig) kopier av de dårligste bildene.

  En prisforskjell på 20 kroner per film er ikke mye. Derfor bør du ikke tenke så mye på prisen, og heller velge en fotobutikk hvor du vet at fremkallingen er god.

  Ta meg til DinSides test av fotofremkalling

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!