<strong>I kveld ble det klart:</strong> Expert gir opp Sverige. Foto: Øyvind P
I kveld ble det klart: Expert gir opp Sverige. Foto: Øyvind P Vis mer

Expert i Sverige konkurs

At det er knallhard konkurranse i hvite- og brune-varebransjen har de fleste fått med seg. Så hardt er det faktisk at Expert nå kutter all drift i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen overraskelse at Expert har tapt mye penger, og da spesielt i Sverige hvor konkurransen med Siba, Elkjøp og tyske Media Markt har vært knallhard.

Og i kveld kom altså bekreftelsen på Experts svenske nettsider:

Styret i Expert AS har med umiddelbar virkning besluttet å legge ned den svenske virksomheten. Expert Sverige AB har derfor i dag, den 18 september, innlevert en konkursbegjæring for seg og samtlige datterselskaper.

Konkursen omfatter det svenske hovedkontoret og 73 egeneide butikker. De 63 franchisebutikkene hos Expert Sverige vil ikke omfattes av konkursen, men vil påvirkes indirekte.

Konkursboet kommer forøvrig til å gjennomføre salg av varer i butikken de neste ukene, så her kan kanskje ivrige sparere på Sverige-tur gjøre et kupp...

Får det noe å si for norske kunder?

Nei, foreløpig ser det ikke slik ut. I praksis ser det ut som om Expert gir opp tapssluket Sverige, slik at de skal kunne fortsette satsingen i Norge og de øvrige nordiske land.

Dette støttes også av en NTB-melding lagt ut på NRKSs nettsider i kveld, der styreleder Svein Sivertsen i Expert AS blant annet sier at konsernet nå ønsker å satse mer på Norge, Danmark og Finland.

Er du blant dem som har handlet i en svensk Expert-butikk vil imidlertid dette ha betydning for reklamasjonsretten. Her har imidlertid Expert.se lagt ut en god oversikt på sine nettsider over hvordan du skal forholde deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer