Evig kjærlighet

Har du noen gang tenkt på hvorfor enkelte kjærestepar bevarer romantikken mer intenst enn andre? Her avslører vi tre hemmeligheter:

Har du noen gang reflektert overfor de parene som alltid smugtitter på hverandre i selskap, og som gir hverandre tydelige signaler på at kanskje de skal finne veien til sengs. Dette er parene som vekker inspirasjon og beundring og kanskje litt misunnelse i vennekretsen.

Hva er hemmeligheten deres? Vel, det er vel ikke overraskende at disse parene har et sexliv som overgår gjennomsnittet. Men hvordan har de kommer så langt i å bevare den fysiske og psykiske tiltrekningskraften?

Psykolog Sari Locker har spurt flere par om dette temaet, og her er noen råd.

Sex er ikke alltid like fantastisk og det er helt ok!
Tror du at alle andre par alltid er svært involvert i hverandre og har fantastisk sex hele tiden? Ikke? De lykkeligste parene er de som aksepterer at sex ikke alltid er perfekt.

- Vi er lykkelige, men vi har dårlig sex innimellom. Noen ganger er han trøtt, andre ganger er jeg det, sier Erin, en 29 åring fra San Fransisco til Ivillage.com.

Konklusjonen er å ikke ha for høye forventinger til hverandre hver dag, men akseptere at man kan ha dårlige dager. De som stoler på at grunnstammen i forholdet likevel bevares, er det som klarer seg best.

Det går alltid an å overraske hverandre
Enten du nettopp har begynt å date hverandre eller dere har vært sammen i mange år, det faktisk mulig å komme med noen overraskelser på sengekanten. Hva med å ha en romantisk picnic i senga? Eller smøre hverandre inn med aromatiske oljer? For enkelte kan tanken på tvang være ekstra pirrende, et par billige håndjern burde gjøre susen.

En blomsterkvast i ny og ne skader heller ikke, og gutta blir glade av å få en konsertbillett eller en ny skjorte på en vanlig hverdag.

Regler er til for å brytes
Mange av oss har regler når det gjelder kyssing, enten det gjelder første date eller at dere har vært sammen en stund. Men å bryte regler kan være vel så spennende som å følge dem. Mange venter et halvt år før de formaliserer forholdet, mens andre er kjærester fra første natt. Det beste for å få et forhold til å fungere er å ikke være så regelstyrt, men se på hva den andre parten mener og ønsker, og ut fra det komme frem til et felles kompromiss.

Visste du at ekteskap er det sunneste?

 

 

Mozon.no, 19.10.2006