Billettagenten Euroteam selger billetter til en rekke arrangementer. Rune Langeland kommer aldri til å kjøpe billetter av dem igjen.       Foto: Per Ervland
Billettagenten Euroteam selger billetter til en rekke arrangementer. Rune Langeland kommer aldri til å kjøpe billetter av dem igjen. Foto: Per ErvlandVis mer

- Euroteam er noen svinepelser

Nå er det flere som vil advare mot billettagenten.

To privatpersoner og en billettagent er enstemmige i denne artikkelen: - Hold dere langt unna billettagenten Euroteam.

Rune Langeland i Stavanger kjøpte fire billetter til U2-konserten i Horsens i Danmark gjennom billettagenten Euroteam og gledet seg til konsertopplevelsen. Men billettene ble aldri levert i tide, og så langt har Langeland heller ikke blitt refundert beløpet han la ut for billettene, eller noen av de andre utgiftene han har hatt i forbindelse med bomturen til Danmark.

Nå vil han advare andre mot billettagenten, som selger billetter til alt fra fotballkamper til rockekonserter.

- I slutten av juli begynte jeg å etterlyse billettene til konserten den 15. august. Jeg fikk beskjed om at billettene ikke kunne leveres på min hjemmeadresse, men hvis de fikk hotellnavn og -adresse, så skulle de levere billettene direkte til hotellet i Danmark.

Rune Østbø ble også lurt: - Jeg vil advare andre

Billettene som forsvant

Men da følget på fire ankom hotellet sent fredag kveld, var det fortsatt ingen billetter å spore. Etter utallige forsøk fikk Rune så kontakt med noen hos Euroteam lørdag ettermiddag, bare noen timer før konsertstart.

Rune Langeland og tre andre personer fikk en bomtur til Danmark i august fordi Euroteam aldri holdt løftet om å levere billettene han hadde kjøpt. Foto: Privat
Rune Langeland og tre andre personer fikk en bomtur til Danmark i august fordi Euroteam aldri holdt løftet om å levere billettene han hadde kjøpt. Foto: Privat Vis mer


- Da fikk jeg beskjed om at billettene kunne avhentes nær konsertområdet, men at de skulle ringe meg tilbake og fortelle hvor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men ingen ringte tilbake til Rune, og han fikk heller ikke kontakt med noen som kunne svare nærmere.

- Det endte med at vi reiste ut til konsertområdet og spurte i hver eneste bu og billettluke, men ingen kunne hjelpe. Mange hadde imidlertid mye negativt å si om Euroteam, forteller Rune.

Han krever nå at Euroteam refunderer billettene, i tillegg til utleggene de har hatt med ferge, hotellopphold og kompensasjon for fire personer som unødig har brukt to arbeidsdager/feriedager på en forgjeves tur til Horsens i Danmark.

- Aldri solgt billetter til Euroteam

I sommer skrev blant annet Dagbladet flere artikler om Euroteam etter avsløringer om falske billettbestillinger.

Rune Langeland mistenker at Euroteam aldri hadde billettene til U2-konserten, i alle fall ikke like mange som de hadde solgt til sine kunder.

Det var Panduro Management som stod bak U2-konserten i Danmark. Daglig leder Frank Panduro sier til DinSide at de aldri har solgt billetter til Euroteam.

- Slike historier er vonde å høre. Euroteam er noen svinepelser.

Panduro legger til at han ikke forstår hvordan folk tør kjøpe billetter av uautoriserte forhandlere.

- Når vi opplyser om at billetter kan kjøpes på Billettluken i Danmark, hvorfor kjøper noen da på en tysk, norsk eller svensk hjemmeside? Det er virkelig ille hvordan disse agentene opererer, sier Panduro.

Styreformann i Euroteam, Anders Gyrre, skriver i en e-post til DinSide at billettene de solgte, ikke ble kjøpt av arrangøren i Horsens, men av andre aktører.

SVARTEBØRS: Ulovlig, men ingen straff

Kunne ikke skaffe likevel

Martin Fossen i Trondheim har en lignende historie som Rune Langeland:

- Vi bestilte billetter til Michael Bublé-konserten som ble avholdt i Glasgow den 8. mai i år. Euroteam skulle sende billettene i posten innen en gitt dato. Da jeg ringte dem den datoen, så fikk jeg greie på at jeg sannsynligvis måtte møte en av de ansatte på konsertområdet.

Fossen forsøkte å holde kontakten, men fikk samme svar hver gang. Da dagen kom, ringte han Euroteam og fikk greie på at de dessverre ikke fikk levert billettene likevel.

- Det er frustrerende at de får holde på slik og kan vise så lite hensyn til kundene, sier Fossen, som mener det bør komme frem at Euroteam veldig ofte ikke klarer å levere billettene, og at de bruker lang tid på å betale tilbake pengene, dersom de i det hele tatt gjør det.

- Jeg kommer aldri till å bruke Euroteam igjen og vil anbefale folk ikke å gjøre det heller, sier Fossen.

- Skal bli refundert

Anders Gyrre i Euroteam skriver i en e-post til DinSide at både Rune Langeland og Martin Fossen skal bli refundert.

Rune Langeland blir refundert, som er informert han. Det tar noe tid hos oss, da vi ikke kunne gjøre det til det kort han benyttet, og vi måtte gjøre via bank. Martin Fossen er refundert nå, skriver Gyrre.