<strong>EUROSPORTS ANGRERETT:</strong> Strømmetjenesten Eurosport Player har krevd at du krysset denne for å bli kunde. Her frasier de seg angreretten, som man egentlig har når man tegner en ny strømmetjeneste. Ifølge Eurosport var dette bare en feil. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
EUROSPORTS ANGRERETT: Strømmetjenesten Eurosport Player har krevd at du krysset denne for å bli kunde. Her frasier de seg angreretten, som man egentlig har når man tegner en ny strømmetjeneste. Ifølge Eurosport var dette bare en feil. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Eurosport Player lar deg angre, og se OL i Pyeongchang gratis

Eurosport frasa seg angreretten: – En feil!

Fortalte nye kunder at de ikke fikk angre, stikk i strid med loven. Nå mener Eurosport at det hele var en feil.

Publisert
Sist oppdatert

Discovery Communications har sikret seg rettighetene til årets vinter-OL i Pyeongchang. Dermed sendes OL på TV Norge og Eurosport, og på strømmetjenesten Eurosport Player.

Men mange får seg en overraskelse om de tegner et abonnement på tjenesten.

Under registreringsprosessen må du huke av på følgende:

«Jeg får tilgang til Eurosports innhold umiddelbart etter registrering, og bekrefter og godtar samtidig at jeg mister retten til å kansellere kontrakten før angrefristen går ut.»

Men dette er stikk i strid med hva den norske angrerettloven sier.

– Når du kjøper tilgang til en strømmetjeneste på nettet, så har du angrerett, forteller forbrukerdialog-sjef Lia C. Høst i Forbrukerrådet til Dinside.

Kan ikke nekte deg

Angreretten er lovfestet i angrerettloven, og sier at du har en angrefrist på 14 dager ved fjernsalg. Altså salg som foregår blant annet på nett.

Angreretten er mest brukt ved tradisjonelle netthandel av fysiske produkter, men gjelder også for tjenester. Derfor kan du angre deg innen 14 dager om du tegner et abonnement på for eksempel Netflix eller Spotify.

– Selger kan da ikke nekte deg å gå fra avtalen, og kan heller ikke kreve bruddgebyr, forklarer Høst i Forbrukerrådet.

Det eneste de kan kreve, er betaling for den perioden du faktisk har brukt. Og ingen kan avtale seg bort fra hele angrerettloven, slik Eurosport tilsynelatende har forsøkt.

Skylder på feil

Så hvorfor mener Eurosport Player at de kan frasi seg angreretten?

– Dette er rett og slett en feil i kommunikasjonen fra oss, og ikke en del av vilkårene som er gjeldende for Eurosport Player i Norge, sier seniorrådgiver Torbjørn Årsland i Discovery Networks Norway til Dinside.

Det skal altså dreie seg om en feil, som Årsland mener «kun et fåtall» har fått opp via en lenke i et nyhetsbrev.

<strong>FEIL:</strong> Torbjørn Årsland i Discovery Networks mener det hele bare er en feil, og at du kan angre så mye du vil på Eurosport Player. Foto: Discovery
FEIL: Torbjørn Årsland i Discovery Networks mener det hele bare er en feil, og at du kan angre så mye du vil på Eurosport Player. Foto: Discovery Vis mer

Men også Dinside får opp boksen, bare ved å følge instruksene på Eurosport.no. Og lesere har reagert på den under vår forrige OL-artikkel.

– Eurosport Player er et produkt som leveres i rundt 50 ulike land, med lokale variasjoner i både tilbud og vilkår. Her har det dessverre gått litt for fort i oversettingen og tilpasningen av en annonse, hevder Årsland.

Se OL gratis

Uansett hvorfor boksen har vært der, lover Eurosport at du kan se bort fra det den sier. Angreretten skal du få beholde.

– Det vil uansett ikke ha noe å si i praksis, ettersom vi har 30-dagers gratis prøveperiode for alle brukere, og angreretten er på 14 dager. Vi har ingen bindingstid på våre abonnementer, lover Årsland.

– Det er fullt mulig å signere et gratis prøveabonnement, kansellere dette, og se OL helt gratis. Man får 30 dager gratis uansett når man sier opp abonnementet i løpet av prøveperioden.

Og Forbrukerrådet tipser om at du kan komme til dem neste gang du opplever at noen ber deg frasi deg angreretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer