EU presser mobilprisene

MOBIL: Verdens største mobilselskap beskyldes nå for å misbruke sin markedsposisjon. Får EU-kommisjonen det som den vil, blir det billigere å bruke mobilen i Europa.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

EU-kommisjonen forsøker nå å tvinge to av de største britiske mobilselskapene til å senke prisene for samtaler over landegrensene. Lykkes taktikken spås lavere mobilpriser i Europa, skriver danske DR.

Misbruk av markedskrefter

Det er verdens største mobilselskab Vodafone, og mobilselskabet O2, som nå får på pukkelen av EUs konkurranseminister Mario Monti.

I følge DR beskylder han dem for å misbruke sin markedsposisjon ved å ta blodpris fra andre selskaper som er nødt til å bruke deres nett i England. Prisene på 5-10 kroner per minutt er nemlig langt høyere enn de vanlige prisene for å ringe innenlands i Storbritannia, og det er altså denne forskjellsbehandlingen som irriterer EU-kommisjonen.

Milliarder av kroner

Det er heller ikke småpenger det er snakk om. I følge DR vil selskapene tape milliarder av kroner hvert eneste år dersom EU-kommisjonens syn skulle vinne fram. Vodafone og O2 har imidlertid to måneder igjen før de må svare på kommisjonens anklage.

Hvem er billigst for deg?

Prøv DinSides mobilkalkulator!