Et skritt i riktig retning

I dag starter Hvert skritt teller, en kampanje som allerede er en kjempesuksess.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), som står bak Hvert skritt teller-kampanjen, oppfordrer alle til å gå 10 000 skritt om dagen. I 14 dager vil deltakere over hele landet jobbe for å gå mest mulig.

- Målet med Hvert skritt teller er å få folk flest til å bevege seg mer i hverdagen gjennom en morsom, tilrettelagt og inkluderende kampanje vi håper kan utvikle seg til å bli en folkebevegelse, skriver LHL på sine nettsider.

Populært
Alle deltakerne har kjøpt en skritteller, og målet er å ha gått flest skritt innen 15.september. Hvert lag består av mellom to og åtte personer, og det laget som i gjennomsnitt går lengst får bli med på et cruise med Color Fantasy.

H.M. Dronning Sonja er kampanjens høye beskytter, og Sylvia Brustad, Johann Olav Koss og Bjørn Dæhlie er blant flere profilerte personer som støtter kampanjen.

- Ofte skal det ikke mye til, ta trappen i stedet for heisen og gå av trikken eller bussen et stoppested før og gå resten, sier dronningen ifølge en pressemelding fra LHL.

At kampanjen er populær, er det ingen tvil om. LHL har solgt ut hele det opprinnelige lageret med skrittellere og er i gang med et nytt parti.

- Målsettingen vår er at 10.000 mennesker skal delta. Våre frontfigurer skal selvfølgelig være med og konkurrere mot hverandre. LO har utfordret NHO, Yara-sjef Thorleif Enger har utfordret Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas og Akersjef Inge Hansen, og vi vet også at flere av landets ordførere har utfordret hverandre, sier LHLs generalsekretær Finn Grønseth i en pressemelding.

Et videre mål er at 60 prosent av deltakerne får økt motivasjon til å bevege seg mer og at 50 prosent fortsetter å gå og bruke skritteller også etter kampanjeslutt.

Beveger oss for lite
Ifølge en undersøkelse MMI har gjort for LHL, rører nordmenn for lite på seg.

Det er spesielt eldre og høyt utdannede som sitter for mye stille. Hele 52 prosent av befolkningen går mindre enn fem kilometer hver dag: Seks prosent går under en kilometer, 24 prosent går 1-2 kilometer og 22 prosent går 3-4 kilometer. En halv million nordmenn sier at de ikke beveger seg ti minutter sammenhengende i uken.

Halvparten av befolkningen synes de beveger seg for lite, mens 45 prosent synes de beveger seg passe og fire prosent synes de beveger seg for mye.

LHL og Verdens helseorganisasjon anbefaler 10 000 skritt, eller 6,5 kilometer, daglig.

Sliter du med motivasjonen for treningen? Her er noen tips til å få den tilbake.

 

Mozon.no, 01.09.2006