Esben Esther's glade uke

- Det står langt bedre til med seksualiteten, og åpenheten rundt den, enn mange på forhånd hadde fryktet, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad. Forrige helg arrangerte den norgeskjente transvestitten nytelsesfestival i Grimstad, og lørdag vant sønnen Amanda for "Alt om min far".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Esben Esthers glade uke
- Det står langt bedre til med seksualiteten, og åpenheten rundt den, enn mange på forhånd hadde fryktet, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad. Forrige helg arrangerte den norgeskjente transvestitten nytelsesfestival i Grimstad, og lørdag vant sønnen Amanda for ”Alt om min far”.

Hege Eilertsen

Det er ingen over drivelse å si at den siste halvannen uken har vært en real opptur for Esben Esther Pirelli Benestad.

Lørdag kveld sto den kjente sexologen på scenen sammen med sønnen Even Benestad, for å ta i mot pris for dokumentaren han selv har hovedrollen i. Helgen før var Pirelli Benestad en av flere arrangører under tidenes første nytelsesfestival i Grimstad.

Ideen om en slik festival ble ikke like godt mottatt hos alle, men arrangementet gikk over all forventning.

Meget tilfreds med festivalen
- Hovedinntrykket er at det står langt bedre til med seksualiteten, og åpenheten omkring den, enn mange på forhånd hadde fryktet, oppsummerer han.

- Det var mange tilbud for gane, ører,syn og annen sanselighet. Folk gikk faktisk mann av huset i det gnistrende sommerværet for å finne nytelse, først og fremst for ganen, men også for andre deler av sanse-apparatet, sier Esben Esther Pirelli Benestad.

Han forteller at det midt på byens torg sto et «Erotikktorg» - et telt som på folkemunne ble omdøpt til «hjelpemiddelsentralen»- fordi det inneholdt så mye leketøy, og andre rekvisitter til bruk i seksuelle sammenhenger.

- Det var så gemyttlig som det vel bare kan bli midt i det blide, sørlandske bibelbeltet, sier sexologen.

Han forteller at særlig erotikktorget hadde godt besøk, av par i alle aldre.

- Jeg satt vakt på utsiden for å hindre dem under 16 år å slippe inn, og det var en fryd å se par som ruslet hånd i hånd inn i teltet, og kom ut igjen med sorte plastposer i hendene og skøyeraktige glimt i øynene. Nå skulle de hjem! Det var lite sjenanse å merke, sier han.

Flere neste år?
- Nå-, det gjaldt selvfølgelig ikke dem som holdt seg unna byens torg de dagene, eller alle de som sto vaklende litt lenger opp i gaten med blikket stivt festet på inngangen til teltet, legger han til.

- De var som vaiende strå i vinden. Noen vajet lenge før det valgte å gå en annen vei. Kanskje vaier de seg helt inn i teltet neste år? Undres sexologen.

- Frykten, viser det seg, bor først og fremst inni hodene våre, mener han.

- ”Interne katastrofer”, liker jeg å kalle dem. Det er de katastrofene vi forestiller oss ville inntreffe, dersom noen vi kjente så oss gå inn i et erotikk-telt, for eksempel. Men mange så mange som gikk inn i dette teltet, men ingen katastrofer fant sted. Snarere skrev lokalavisen at den dagen ble det vist litt andre bademoter på Grimstad torg enn det som er vanlig i de tusen hjem, kommenterer han humoristisk.

- Jeg er sannelig tilbøyelig til å tro at det går framover her i landet - i alle fall når det gjelder seksualiteten. Kanskje er det også slik at tankene mange måtte ha hatt om kristenfolk og Bilbelbelter er modne for en liten revisjon? Undres Pirelli Benestad.

Mozon.no, 19.08.02