Hvor mye fester du for i året, og når kan du kjøre igjen etter festen? Vi hjelper deg å regne ut. Foto: colourbox.com
Hvor mye fester du for i året, og når kan du kjøre igjen etter festen? Vi hjelper deg å regne ut. Foto: colourbox.comVis mer

Er vi slemme nå?

Vi har samlet alt du trenger å regne på i helga.

Det er fredag, og vi unner deg selvsagt en god helg. Men før du bestemmer deg for hvordan helgen skal ende, kan det være greit å se hvilken betydning dine beslutninger vil ha for lommeboka.

Vi anbefaler deg å teste vår partykalkulator for å finne ut hvor mye festingen din koster deg i året. En bytur i ny og ne utgjør fort flere titusen i året - hvis du er helt ærlig når du fyller ut postene. Kanskje ønsker du å bruke en del penger på fest og byturer, men er du ikke nysgjerrig på hvor mye det blir i løpet av et år?

Å kjøre med promille er en veldig dårlig idé (og ganske sikkert unødvendig å fortelle deg). Med vår promillekalkulator kan du beregne hvor lenge du må vente før du kan sette deg bak rattet igjen etter at du har vært på fest eller kost deg med god mat og vin.

Nordmenn drikker nemlig stadig mer alkohol. I hvert fall økte den registrerte omsetningen av vin med 704.000 liter fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Dette tilsvarer en økning på 4,7 prosent. Drikker du mer eller mindre enn landsgjennomsnittet? Her kan du regne ut selv

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og mens vi er inne på dårlige vaner. Her kan du regne ut hvor mye du sparer på å kutte ut røyken. Det blir fort et par turer til varmere strøk.

God helg!