Er sigaretter bedre enn sex?

Det mener i hvert fall europeiske nikotinslaver, som synes det er enklere å slutte med sex enn røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en rapport som ble offentliggjort på mandag. 2000 røykere viste i undersøkelsen hvor avhengig de var av sigaretter. 62 prosent oppga at nyttårsaften er en god dag å slutte på, men bare 3 prosent sa de ville bruke den som en anledning å slutte på.

- I alle land vil flesteparten av røykerne slutte, sa doktor Alex Bobak fra anti-røyk gruppen SCAPE, på en pressekonferanse da han offentliggjorde rapporten, i følge BBC.

- Motivasjonen er der, men folk kommer ikke ordentlig i gang med sluttingen.

Nesten 80 prosent av britene, 70 prosent av nederlenderne, franskmennene og tyskerne og mer enn 55 prosent av belgierne og spanjolene vil kutte ut sex i en måned i hvis de hadde valget mellom det og sigaretter.

Selv om 60 prosent av europeiske røykere sier de vil prøve å slutte dersom det er kritisk for kjærlighetslivet, innrømmer 35 prosent at de aldri har prøvd å slutte.

Frykt for helseproblemer var den største motivasjonen for å slutte, med bekymring for familien og prisen på sigaretter på de påfølgende plassene.

62 prosent av alle som prøver å slutte begynner igjen innen det har gått en måned.

Alex Bobak, som er lederen av SCAPE, sa at nikotinavhengigheten var så sterk at til og med etter hjerteinfarkt beholdt over 60 prosent vanen.

Selv om vi vasser i anti-røyk behandlinger og støttegrupper, er det kun 22 prosent av europeiske røykere som hadde vurdert å spørre legen sin om hjelp til å slutte å røyke.

- Forskning forteller oss at når det gjelder å slutte å røyke, er hjelp fra en lege og effektive røykeslutt-medisiner en sikker vinner, la Brobak til.

Mozon.no, 10.12.2002

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!