Er han utro?

Er mannen din utro? Her er fem tips som avslører utro ektemenn. Og den vanligste fellen for utro kvinner:

Publisert
Sist oppdatert

Elske og ære er greit nok, men må det bare være en av gangen?

De aller fleste av oss er enige om at utroskap er en styggedom som bare naboene holder på med. Men allikevel er en av fem norske menn og kvinner utro mot partneren sin en eller flere ganger.

Mistenker du husets herre for å ha noen på si? Her er de fem vanligste signalene som avslører en utro ektemann:

1) Don Johan
Når gubben plutselig blir opptatt av klær og utseende, er det all grunn til å være på vakt. Spesielt om nye dresser kombineres med ny frisyre og lange økter i helsestudioet før jobben.

Det finnes selvfølgelig flere gode grunner til at en mann blir mer opptatt av utseendet sitt. Kanskje forsøker han å imponere deg? Eller kanskje han er inne i en midtlivskrise og blir livredd for å bli gammel og grå? Men det mest sannsynlige er fortsatt at han ønsker å imponere noen med lavere alder og høyere skjørtekant.

2) Ny sex
Store endringer i sexlivet kan også være et tegn på aktiviteter på bortebane. Nye stillinger og økt sexlyst kan være resultatet av dårlig samvittighet og at den gamle hunden har lært noen nye triks.

Et seksualliv som forsvinner kan også være et resultat av utroskapet. Noen menn blir så skamfulle at de utelukker all intim kontakt og avviser dine forsøk på nærhet eller sex.

3) Misfornøyd mann
En mann som er utro vil forsøke å rettferdiggjøre oppførselen sin. En løsning er derfor å tenke på deg som en urimelig og bitter kvinne som bare vil krangle og kjefte.

Stadige konfrontasjoner, kritikk og klager blir resultatet. Når kranglene oppstår av bagateller er det et tegn på at noe er galt.

4) Overtid nå igjen?
Overtid på jobben er fortsatt den vanligste unnskyldningen til en mann som ikke har lyst til å komme hjem til kona. Det blir som regel også flere helger utenbys og flere middager sammen med kollegene.

Men akkurat hva han gjør og hvem han møter, det er mer usikkert. Om overtiden bare er en unnskyldning for utroskap, vil han neppe huske hvem han spiste middag med eller hvilket prosjekt som akkurat nå skal bli ferdig på jobben.

5) Mannen som vasker hjemme
Utro ektemenn får ofte en merkelig fascinasjon for å vaske klær. Skjorter, slips og sengetøy går rett i vaskemaskinen uten å ta omveien via skittentøyskurven. Årsaken til vaskesyken kan du jo tenke deg selv.

Samtidig forsvinner noen klesplagg, angivelig fordi han har sølt saus/mat/øl/pizza (stryk det som ikke passer) og derfor måtte kaste det i søpla. Mens plaggene ligger igjen i sofaen til elskerinnen eller på hotellrommet.

Hva med jentene da?
Flere seksualpartnere og utroskap har tradisjonelt vært en sport for menn. Men statistikken viser at begge kjønn stiller likt når det gjelder å innlede forhold til andre enn ektefellen.

Forskjellen er først og fremst at menn ikke er like flinke til å lese små signaler som kvinner. Men gubbene har en annen fordel: Når mannen mistenker utroskap vil han ofte prøve seg på tekniske løsninger for å finne beviser. Som å avlese e-posten eller tekstmeldinger, sjekke kilometerstanden på bilen eller kontrollere utskriften fra banken. Kontanter og taxi er derfor den tryggeste løsningen for kvinner som ikke vil bli avslørt.

Les også: Kvinner er utro på nettet

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer