Er han riktig for deg?

Vi ønsker alle å finne den rette. Her er syv essensielle ting du skal se etter når du er på jakt etter mannen i ditt liv.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor mange ganger har du ikke møtt en mann, som du tror er selveste prinsen som har kommet ridende på den hvite hesten, men etter en stund så viser det seg at han er det stikk motsatte?

Er det ekte kjærlighet? Ta testen her!

Da gjelder det å vite nøyaktig hva du skal lete etter. Og da kan det være greit å ha denne shoppinglisten i bakhånd:

Dette skal du se etter

1. Føl at han vil ha deg. Enten du har møtt ham på nettet, i matbutikken, på en bar, på skolen eller på jobb, skal du virkelig føle at han begjærer deg og har lyst på deg. Dette kan han demonstrere gjennom et blikk, et kompliment, ved berøring eller ved å gi deg nok oppmerksomhet.

Og du skal ikke måtte vente lenge før han gjør det på ordentlig, og ikke gjennom en SMS eller en e-mail. Dette er ikke ekte kontakt, og hvis han ikke klarer å ta på deg, se på deg eller bli kjent med deg utover å gå via den teknologiske verdenen, er han neppe verdt det.

Og signalene hans bør definitivt antyde at han har planer for fremtiden, og at han er villig til å dra forholdet videre. Er han ikke interessert i å planlegge fremtiden, er han nok dessverre ikke interessert nok.

Slik får du drømmemannen på kroken

2. Har oppnådd noe. Du bør rimelig raskt se at han har oppnådd minst én ting i livet sitt. Hvis han har tilbragt mange år på universitet, bør han for eksempel ha en god jobb, eller i alle fall en ok bil. Har han arvet familiebedriften, bør han ha lært seg hvordan han skal lede og drive denne. Spiller han på et idrettslag, bør han vite hvordan man fungerer på et lag.

Og det er heller ikke et minus hvis han gjør det klart at han stadig er på jakt etter nye utfordringer, ny lærdom og nye muligheter. For det vil bety at han utvikler seg og ikke forfaller.

3. Sier hva han mener. Er han en sunn?? mann, vil han aldri lage planer for fremtiden uten å følge dem opp. Og han vil definitivt ikke si: ”Jeg er ikke sikker på hvor forholdet vårt går”, men likevel fortsette å ringe deg og ha sex med deg. På samme måte vil han ikke sende SMS-er og meldinger som er vanskelige å forstå.

En sunn mann, som er riktig for deg, er en som sier hva han mener, og mener hva han sier. Og ordene er fulgt opp av konkret handling. Du skal føle at forholdet går fremover.

Når typen taler i tunger

Du skal ikke ta deg selv i å ringe ham klokken to om natten for å finne ut om han er sammen med en annen jente.

4. Følelsen er gjensidig. Hvis du er i et bra forhold, kjenner du at følelsene du har for ham er gjensidige. Han skal takle dine følelser etter beste evne, og kanskje overraske deg med noe spesielt når det trengs. Spør deg selv: Får du like mye igjen, som det du gir?

Hvis dere for eksempel holder av en lørdag kveld, lager han en plan som dere begge har glede av? Eller hvis du punkterer bilen din, kommer han umiddelbart for å hjelpe deg? Har du et eller annet problem, hjelper han deg?

Et sunt forhold er basert på å gi og ta. Hvis det eneste du får ut av forholdet er noen hyggelige SMS-er og e-mails, en date i ny og ne og en forsikring om at dere skal finne på noe sammen neste lørdag kveld, så har du mest sannsynlig rotet deg bort i feil kar.

E-post ødelegger forholdet

5. Han har gode venner. Er han den rette for deg, har han gode venner og liker du den han er når han er sammen med dem? Enten dere er på byen eller på en fest, skal du sikker være på at han er en mann du virkelig kjenner og elsker, både når dere er sammen og når dere ikke er det.

Når han er ute av syne, så forandrer han seg ikke til en helt annen. Og når du introduserer han til dine venner skal han være sjarmerende og involvert, og intet annet.

6. Liker deg for hvem du er. Selv om du har en dårlig dag, eller sier noe han ikke liker, skal han likevel ikke forandre meningen om deg. Forholdet deres skal forbli det samme. Vær oppmerksom ¨på en gutt som forandrer seg når du avviker fra forventningene hans.

Går du for eksempel opp i vekt, skal han ikke nekte å ha sex med deg av den grunn! Han skal like deg for den du er, enten du ligger og daffer i sofaen med treningsdressen eller akkurat har stått opp fra sengen.

Han bør dessuten også ønske å bli kjent med familien din, fordi han vet at du er en del av dem, og at de er en viktig del av livet ditt.

Les også: Fra flørt til forhold

7. Har ikke kontroll over deg. En mann som er riktig for deg, vil ikke gjøre forsøk på å ha full kontroll over deg. Han vil heller ikke la deg bli sittende og lure på hvor han er, eller hva han gjør.

Du skal dessuten ikke føle at du må reise vekk i noen dager, for å gjenopprette den kontrollen du en gang hadde. Mannen skal ta deg med, og ikke skyve deg vekk. Han lytter, møter behovene dine og tar deg med når beslutninger skal tas.

Slik redder du romantikken

Kilde: iVillage.com

Mannen i ditt liv

Har du har møtt mannen i ditt liv? (Avsluttet)
Jepp, han er i boks, og jeg svever på en sky.(30%) 469
Jeg tror det. Jeg lever i spenning...(29%) 458
Nei, jeg har ikke møtt ham, og tror aldri jeg kommer til å gjøre det heller.(20%) 322
Nei, jeg sliter litt, men fra nå av skal jeg følge disse rådene.(15%) 237
Nei, egentlig ikke, men så er jeg ikke på jakt etter ham heller.(6%) 103
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!