Er du utbrent?

Er du utbrent?

Er du sliten og irritabel? Husker du dårlig? Da kan du være på vei mot å bli utbrent. Ta testen her:

Publisert
Sist oppdatert

Brenner du lyset i begge ender? Da risikerer du å bli fysisk og psykisk utmattet, deprimert og utilfreds.

- Det går et hårfint skille mellom depresjon, stress og utbrenthet, men ofte er dette bare sider av samme sak. Hvilken mennesketype du er kan ha mye å si for hvor utsatt du er for å bli utbrent. Det er ofte de som er veldig engasjerte, har store ambisjoner eller lav selvtillit som rammes, skriver Lommelegen.no.

Utbrenthet er ingen presis medisinsk diagnose og kan ha mange forskjellige symptomer. Men felles for mange mennesker som nærmer seg veggen, er at de opplever mer og mer stress som de ikke klarer å takle så bra som før.

Økende stress
- Utbrenthet starter gjerne med små ubalanser i hverdagen som ganske lett kunne vært korrigert. Men mange blåser i de første symptomene og durer videre for full maskin. Så opplever de plutselig å sitte utbrent på et legekontor, forteller lege Lars Omdal ved Balderklinikken i Oslo.

Han er ekspert på funksjonell medisin og har sett mange pasienter med ulike stressproblemer og utbrenthet.

- Utbrenthet handler jo ikke bare om hvor mye man arbeider, men hvordan man takler de utfordringene man møter. Et svært typisk tegn på begynnende utbrenthet er når oppgaver som tidligere var greie, nå oppleves som slitsomme eller uoverkommelige, forteller Omdal.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Er du på vei mot å bli utbrent?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer