Er du under 34 år, bør du ta en prat med banken

For skal du ha den beste renten går DU ut på dato!

<b>Billigst for unge:</b> Bankene lokker til seg unge kunder med egne rentebetingelser for kunder under 34 år. Og siden nordmenn i liten grad bytter bank, er nok dette et effektivt grep fra bankene. Foto: Colourbox
Billigst for unge: Bankene lokker til seg unge kunder med egne rentebetingelser for kunder under 34 år. Og siden nordmenn i liten grad bytter bank, er nok dette et effektivt grep fra bankene. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At bankene byr på den høyeste sparerenten til deg som sparer i BSU er en kjent sak for de fleste. Men visste du at bankene også tilbyr den beste lånerenten til deg som ennå ikke har fylt 34 år?

Hos landets største bank skiller det 0,4 prosentpoeng mellom lån til ordinære betingelser og såkalt boliglån for unge. Har du et lån på 2,5 millioner med 25 års løpetid vil renteforskjellen utgjøre totalt 161.700 kroner. Er du under 34 år bør du derfor sjekke hvilken avtale du har med banken. Og får du ikke tilbudet - spør selv - det er ikke sikkert de sjekker alderen din for deg.

Les også: Norges beste banker er kåret

Gjelder så lenge du beholder lånet

En rekke banker tilbyr boliglån for unge. Dette må ikke forveksles med førstehjemslån som kun kan brukes ved kjøp av første bolig. Boliglån for unge kan brukes ved kjøp av både andre og tredje bolig, forutsatt at en av låntakerne er under 34 år. Så lenge lånet etableres før fylte 34 år, beholder man den gode renten gjennom hele lånets løpetid.

På rentetoppen i DinSides boliglånskalkulator ser vi at det er Sandnes Sparebank som tilbyr den aller beste «ung-renten» med 3,38 prosent effektiv rente.

Les også: Vi avslørte PIN-koden på 15 minutter

Sjekk medlemskapene dine

Det er ikke bare alder som kan være inngangsporten til en litt bedre rente. Mange store medlemsorganisasjoner har forhandlet frem egne medlemspriser på lån. Hos DNB kan renten på boliglån for unge bli ytterligere 0,1 prosentpoeng lavere om du er medlem i den rette foreningen.

Det aller gunstigste medlemskapslånet er imidlertid forbeholdt offentlig ansatte. Er du tilknyttet Statens Pensjonskasse kan du nemlig få boliglån til en latterlig lav rente.

Les også: Opptil 35 prosent rabatt med disse kortene