Er du spillenarkoman?

Det har vært en dramatisk økning i antall henvendelser knyttet til avhengighet av internettpoker.

Publisert
Sist oppdatert

En milliongevinst i poker har utløst mange henvendelser til organisasjoner som beskjeftiger seg med spilleavhengighet.

Test: Er du spillegal?

Enorm økning

Flere pårørende skal den siste uken ha henvendt seg til interesseorganisasjonen Pårørende til Spilleavhengige (PTS), skriver Aftenposten.

- Så langt i år har vi hatt nesten fire ganger så mange telefoner om poker som i hele fjor, forteller styreleder Lill-Tove Bergmo i PTS, til Aftenposten.

- Jeg tror ikke vi har sett de virkelige konsekvensene av pokerspill ennå, sier fagkonsulent Øystein Bjørke Olsen ved Hjelpelinjen for spilleavhengige til avisen.

Etter at spilleautomatene forsvant, skal pokerspillere og deres pårørende utgjøre den største gruppen som tar kontakt med Hjelpelinjen.

DinSides lottokalkulator

Fikk milliongevinst

Reaksjonene mot pokerspillene skal spesielt ha blusset opp etter at den norske jenta Anette Obrestad vant en milliongevinst i poker.

Pokerspillere skiller seg ut i forhold til andre spillertyper. De er ofte yngre menn, mellom 18 og 35 år. I tillegg har de oftere større gjeld enn om de hadde hatt problemer med andre typer spill.

Kilde: Aftenposten.

Mer forbrukerstoff:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer