Er du lettlurt?

I følge Gallup er det nesten 2.4 millioner nordmenn som har tilgang til Internett, men fremdeles betaler alt for mange månedlige beløp for tilgangen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Er du blant dem?

For de aller fleste vil tjenestene du får av gratisleverandørene være mer enn god nok. Vi har sett på tilbudet til de mest kjente aktørene, og ble positivt overrasket.

Store endringer:-)

Gratistjenestene slo ned som bombe da de ble lansert, men i begynnelsen led de ofte av store problemer:

  • Linjekapasiteten var langt under pari, og gjorde det ofte vanskelig å få logget seg på.
  • I tillegg var det flere av leverandørene som hadde strenge restriksjoner på hvor stor mengde data du kunne ha lagret i e-postboksen din. En e-postkasse som ikke tar mer enn 2 til 3 MB går forsåvidt greit til vanlig tekst, men så fort du får tilsendt noen bilde filer (eller enda verre - en MP3 fil), blir meldingene avvist.
  • Det var også svært få av leverandørene som dengang ga deg mulighet til å lage egne hjemmesider. Dette har forandret seg totalt, i dag er dette faktisk hovedregelen, og ikke unntaket.

Ikke betal for det du kan få!

DinSide anbefaler gjerne at du bruker gratisleverandørenes tjenester, hvor mye de ulike abonnementene koster deg finner du ut i DinSides surfekalkulator..

Det eneste som idag irriterer oss med gratistjenestene, er de rådyre prisene når du trenger hjelp. Med ett unntak betaler du nemlig skjorta, hvis du f.eks. skulle trenge hjelp til innstalleringen. Dette kan du lese mer om her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tilbyr de ulike leverandørene?

De ulike operatørene har ofte ulike "tilbud" for å friste nye kunder. Dette kan f.eks. være enkel mulighet til å redigere utseendet på din egen startside (f.eks. Enter-VG), eller at du får tilsendt en gratis CD-rom med diverse programmer, samt at du får tilgang til de ulike operatørenes chattesider, mobillogoer, TV-guide osv.

Personlig lar vi oss ikke friste av disse lokketilbudene.

Med det enorme utvalget på internett, kan du raskt og enkelt finne de samme tjeneste andre steder, og gratisprogrammene som følger med på den medfølgende CD-romplata er ofte gamle versjoner.

Da er det like greit å laste ned de nyeste versjonene av disse programmene gratis fra nettet, riktignok påløper det da tellerskritt, men du får i hvert fall dagens versjoner.

Vi har derfor lagt vekt på hvor mange e-postadresser du kan få, hvor stor lagringskapasitet du har i innboksen din, og om det er mulighet til å lage egne hjemmesider.

Resultatene finner du ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.