Er du kredittverdig?

Sliter du med å få kronene til å strekke til, og kommer enhver regning som en total overraskelse? Prøv vår nye inkassotest, og se om du er i faresonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du kommet så langt at regningene forsvinner uåpnet i roteskuffen? Selv om det kanskje er behagelig å få dem bort fra synsfeltet, må vi bare beklage.

image: Er du kredittverdig?

Regningene forsvinner nemlig ikke.

Slappere

Du trenger ikke være gjeldsslave selv om du tjener dårlig, det selvsagte trikset er å tilpasse forbruket til inntekten. Det høres lett ut, ikke sant?

Dessverre er vi ikke like flinke i praksis som i teorien.

Vi blir nemlig stadig slappere når det gjelder å betale regningene våre i tide, og inkassobyråene har gode dager.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Det er heller ikke bare de lavtlønte som sliter. For det hjelper ikke hvor mye du tjener, så lenge utgiftene overstiger inntektene.

Når navnet ditt står med store bokstaver i inkassobyråenes registre, blir det ikke bare surt, det blir fort dyrt også. Purregebyr, strafferenter og ikke minst blodrentene på kjøpekort og kredittkort, gjør i hvert fall ikke regningene mindre.

Ikke gå i hi

Mange får helt angst når de ser at regningene tårner seg opp.

Resultatet er at de møter problemene med å late som ingenting; de slutter å åpne brev og tar ikke lenger telefonen.

Dette er det dummeste du kan gjøre. Dersom du føler at du er på gyngende grunn er det absolutt beste rådet å kontakte kreditorene så fort som mulig.

Få igang en nedbetalingsordning du kan klare, og stram inn livreima en periode, så slipper du normalt unna de verste purregebyrene.