Er du i Sverige i ferien?

Dette bør du handle med deg hjem.

<b>OVERNATTING I SVERIGE?</b> Da kan du handle med deg for dobbelt så mye. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
OVERNATTING I SVERIGE? Da kan du handle med deg for dobbelt så mye. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Svært mange nordmenn legger ferien til Sverige. Gjelder dette deg, bør du benytte anledningen til å hamstre med deg noen varer når du starter hjemover. På enkelte bestselgere er det faktisk halv pris.

Og når du er borte i minst 24 timer, kan du handle for det dobbelte.

Ta med varer for 6.000 kroner

Sverige er et populært feriemål blant nordmenn, og om du har planer om å kombinere ferie med harryhandel er det greit å være klar over følgende:

Er du borte i over 24 timer kan du handle for 6.000 kroner, og ikke bare for 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt, som er grensa for de som drar på dagstur.

Her er flere gode eksempler på varer som er langt billigere i Sverige enn i Norge. Husk og at det lønner seg å betale i svenske kroner, når du blir spurt om dette i kassa. Dette skyldes at butikkene ofte tilbyr en dårlig kurs på norske kroner.

Det kan dessuten lønne seg å handle mer alkohol enn kvota, og gå på rødt på tollstasjonen.

Kjøp øl i butikken

Både tobakk og alkohol er som kjent rimeligere i Sverige enn her hjemme, noe pristesten vi gjennomførte i vår bekrefter.

FOLKEØL: Takler du at ølet har en alkoholprosent på 3,5, får du mange halvlitere for pengene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FOLKEØL: Takler du at ølet har en alkoholprosent på 3,5, får du mange halvlitere for pengene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Snus får du for rundt halv pris i Sverige sammenlignet med Norge. Skal du derimot kjøpe øl, kan det lønne seg å handle det såkalte folkeølet i matbutikkene, som har en noe lavere alkoholprosent, men hvor det også er aller merst å spare.

Men også ølet på Systembolaget får du til rundt halv pris av ølet i norske butikkhyller.

Gå for disse matvarene

HALV PRIS: Meieriprodukter er generelt lavere i pris enn i Norge, og noen får du til halve prisen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HALV PRIS: Meieriprodukter er generelt lavere i pris enn i Norge, og noen får du til halve prisen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Det er som kjent billigere å kjøpe mat i Sverige, men det er spesielt enkelte matvarer som utmerker seg med store prisforskjeller mellom de to landene.

Meieriprodukter er ett godt eksempel på dette, i tillegg til en rekke kjøttvarer og snacks og godteri. Dessuten kan du spare mye på å handle glutenfrie varer i nabolandet, men vær obs på at ikke alle varer er billigere.

Husk apoteket!

Bruker du reseptfrie medisiner som Imodium, nesespray og nikotintyggegummi? Da bør du svippe innom apoteket før du vender nesa hjemover.

Flere av de reseptfrie medisinene koster halvparten av det du må ut med på norske apoteker. Se noen av priseksemplene fra i vår.

RIMELIG: Da vi sjekket apotekpriser i Sverige tidligere i år, fant vi blant annet hostesaft og nesespray til halv pris. Foto: BERIT B. NJARGA
RIMELIG: Da vi sjekket apotekpriser i Sverige tidligere i år, fant vi blant annet hostesaft og nesespray til halv pris. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer