Taxiselskapene i Oslo har ulike priser. Foto: Kim Jansson
Taxiselskapene i Oslo har ulike priser. Foto: Kim JanssonVis mer

Er du i Oslo i sommer?

Slik velger du billigste taxi.

I Oslo har de forskjellige taxiselskapene differensierte priser på sine turer. Enten du skal være turist i Oslo i sommer, eller du benytter deg av taxi i Oslo gjennom hele året, kan det være greit å vite at det ikke er likegyldig hvilket selskap du velger å kjøre med.

Hvor mye koster turen din?

Regn ut med taxikalkulatoren!

22 prosent billigere

Vi valgte oss ut seks tilfeldige ruter i osloområdet og sammenliknet prisene til de fem store taxiselskapene i hovedstaden. Turene med det billigste selskapet var hele 22 prosent rimeligere enn turene med det dyreste selskapet.

Det er helt klart Oslo Taxi som kommer best ut i vår pristest. Oslo Taxi var billigst i alle de seks stikkprøvene vi gjorde, og ble til sammen nesten 700 kroner billigere enn testens dyreste selskap, City Taxi.

Pristesten avslører også at Norgestaxi og Taxi2 er omtrent like dyre, mens Christiania taxi er litt billigere. Samtlige selskaper ligger et hestehode bak Oslo Taxi i denne pristesten. Her ser du totalprisen på de seks turene vi valgte:Se detaljert prisinformasjon

Samme rute, samme tidspunkt

Prisene er hentet inn ved hjelp av DinSides nye taxikalkulator. Prisene i kalkulatoren baser seg på selskapenes egne satser, og forutsetter at bilene kjører den raskeste veien fra A til B.

Selvfølgelig er det ikke sikkert sjåføren velger den raskeste ruten, og selvfølgelig kan det hende det oppstår uforutsette ting på turen som gjør reisen både lengre og dyrere.

Likevel gir taxikalkulatoren et godt bilde av forskjellene mellom selskapene, fordi den sammenlikner nøyaktig samme strekning, på samme tid av døgnet.

Se også: 30 topp spisesteder i Oslo