Er du et sjekkemonster?

På desperat jakt etter en sommerflørt? Slik skjønner du at du har blitt for desperat.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.comVis mer

Det kan være skikkelig kjedelig å se på alle nyforelskede, kyssende og leiende par når alt du har i hånda er en pose med matvarer. Og sommeren er utvilsomt høytid for forelskelse og flørt.

Men hvordan vet du når det har tippet over for deg og du rett og slett har blitt et desperat sjekkemonster? Nettmagasinet Happenmagazine gir deg fem sikre tegn på at du bør stikke hodet under kaldtvannskrana og roe ned sjekketempoet:

1. Du er enig i alt daten din sier (selv om du kanskje egentlig ikke er enig…)

Hvis du sier eller er enig i ting bare for å gjøre en annen person glad, vil den personen til slutt innse at han eller hun ikke har behov for en ja-kvinne eller ja-mann, mener John Seeley, forfatter av boka Get Unstuck: The Simple Guide to Restart Your Life. Nekter du å si hva du mener om filmen dere akkurat har sett, før kjæresten din har sagt sin mening? Da bør du heller minne deg selv om at ingen vil ha en dørmatte!

Kanskje kan disse rådene gi deg kjæreste?

2. Du skriver til personer på nettet (selv om du egentlig ikke er interessert…)

Noen ganger kan det være vanskelig å stoppe date-maskinen når den først har satt i gang. Du skanner profiler på nettet og skriver til personer som du av ulike årsaker føler egentlig ikke passer. Likevel blir du skuffet over utfallet. Hvis du merker at du presser deg selv, er det ingen grunn til ikke å ta en ukes pause og heller fokusere på andre ting i livet ditt. Da vil du komme tilbake til online-verdenen avslappet og oppkvikket, med hendelser fra den virkelige verden å skrive om til dine framtidige dater.

Slik får du napp på nettet:

3. Du skaffer deg hund (selv om du egentlig liker katter…)

Det er sant, det er ikke noe som overgår det å tusle rundt med en hund hvis du vil treffe single som du ikke nødvendigvis treffer på diskotek eller bar. Men du bør skaffe deg hund fordi du elsker dyr, ikke for å møte ”den riktige” mener Seeley. Hvis du skaffer deg hund bare for å trekke til deg din framtidige mann, er det som å si at du i deg selv ikke er nok.

Har du endelig klart å skaffe deg date? Dette bør du IKKE si:

4. Du kontakter gamle flammer (som har gått videre for lenge siden…)

Det er bare i såpeopera på tv at en ungkar i 40-åra kontakter eksen fra videregående, tar henne med ut på byen og så pang! Tre uker senere er de gift. Vanligvis er det en god grunn til at fyren du datet en kort periode for mange år siden, bare forsvant ut i det blå uten at du hørte noe fra ham igjen. Du kan kanskje rettferdiggjøre det å ringe eller sende ham en e-post med at ”vel, i det minste forsøker jeg”. Men hvis han i det hele tatt besvarer henvendelsen, vil du sannsynligvis bare oppnå det samme resultatet som i ”gamle dager”.

Les også: Advarer mot sex med eksen

5. Du går på kurs (selv om du allerede kan alt…)

Hvis du elsker klassisk musikk, er det ikke noe i veien for å gå på en foredragsserie om Mozart, selv om du allerede har lest hver eneste Mozart-biografi. Men det er noe helt annet å ta spanskkurs for nybegynnere dersom du har vokst opp i Venezuela. Noen mennesker vil bare imponere andre og vise at de er virkelig flinke til noe. Men forhold er basert på tillit, og hvis du må skjule hvem du er for å treffe noen, ødelegger det den tilliten, påpeker Seeley.