Er du en Rodney?

Ja, jeg innrømmer det: Jeg ser på Big Brother, enten på TVen eller på nettet. Men enten du liker eller hater programmet: Slik kan du finne ut om du er like smart som deltagerne.

Har du fulgt med på showet, har du sikkert fått med deg Rodneys kommentar om at han er medlem av Mensa.

Krever høyere IQ enn 98%

Ifølge Mensas norske nettsider er de "en ideell internasjonal forening som ønsker å gi medlemmene et stimulerende intellektuelt og sosialt miljø.

Mensa vil identifisere og fostre menneskelig intelligens, og kunnskapene som tilegnes bør føre til økt medmenneskelighet, forskning m.m.

Det eneste kravet for å bli medlem i Mensa er at man på en standardisert intelligenstest oppnår et resultat som ligger blant de to øverste prosent av befolkningen".

Rodney har klart det - hva med deg?

Rodney har altså sagt at han er med i Mensa. Om han fleipet eller ikke, er imidlertid umulig for oss å si, men uansett har kommentaren gitt støtet til ørkesløse diskusjoner om dette kan stemme eller ikke.

NYTT: Fra formann i Mensa Norge, Stig Westerhus, har vi fått følgende kommentar: "Rodney har aldri vært registrert som medlem hos Mensa Norge".

Så da er vel det enden på den diskusjonen - enkelte har likevel irritert seg så kraftig at en egen epost kampanje er i gang for å stemme Rodney ut av huset.

Akkurat det tar imidlertid ikke vi stilling til.

I stedet viser vi deg hvordan du kan finne ut om også du er intelligent nok til å bli Mensa-medlem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mensas hjemmesider finner du nemlig en gratis hjemmetest.

Dette er riktignok ingen fullverdig test som kvalifiserer til medlemsskap i klubben. Testen viser deg kun hvor du står, og skulle testen gå bra kan du ta en fullverdig test hos Mensa. Prisen er forøvrig 200 kroner.

Merk: Det kommer vel neppe som en stor overraskelse, men jeg strøk glatt.

Lykke til:-)