Er du en myggmagnet?

Plages du av stikkende småkryp? Da er du trolig kåt, full eller for dårlig kledd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For enkelte mennesker fortoner sommeren seg som en evig kamp mot plagsomme mygg, mens andre slipper unna uten et eneste stikk. Myten sier at mygg tiltrekkes av søtt blod, men selv om det ikke er sant, er det et faktum at noen er mye mer plaget enn andre.

Dette bør du unngå

Hvis du støtt og stadig blir stukket av de små plageåndene, kan det skyldes at du ikke sitter nok i ro. Myggen orienterer seg nemlig ved hjelp av syn- og luktesans, og oppfatter varmeutstråling fra huden og vanndamp fra pust. De reagerer også på karbondioksyd fra pust og melkesyre, så myggen er rett og slett mer plagsom når du er i fysisk aktivitet.

Les også: La myggen suge ferdig

Kombinasjonen av alkohol og seksuell opphisselse, som fører til at du skiller ut feromoner, er også svært forlokkende for myggen.

Dekk deg til

Mygg er svært enkle dyr. De stikker hvis de finner naken hud, så det gjelder å dekke seg til mest mulig. De små plageåndene stikker seg igjennom tynne plagg, men med olabukse og jakke er du godt beskyttet.

Les også: Myggspray kan gi nerveskader

Dersom du ikke ønsker å sitte med hansker og finlandshette i tillegg, kan et myggmiddel være godt å ha. Sørg bare for at produktet ikke inneholder mer enn 20 prosent DEET, da større mengder kan være giftig. Barn under tre år skal ikke smøres inn med myggmiddel, så pass på å dekke til ben og armer, for å unngå søvnløse netter med kraftig kløing.

Denne saken ble første gang publisert 06/08-2009.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!