Er du en gymterrorist?

Her er de største treningssyndene våre.

- Det som irriterer meg mest er at folk ikke tørker av apparatene etter seg. Det er ikke noe godt å komme til et apparat fullt av svettemerker, sier Johnny Hua, som trener på flere helsestudioer.
- Det som irriterer meg mest er at folk ikke tørker av apparatene etter seg. Det er ikke noe godt å komme til et apparat fullt av svettemerker, sier Johnny Hua, som trener på flere helsestudioer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du også irritert deg over å komme til apparater som ikke er tørket av etter den forrige personen som brukte dem? Eller svettelukten som slår deg idet du kommer inn døren på treningssenteret fordi noen stadig trener i de samme treningsklærne?

Dette bør du sjekke før du signerer kontrakten på treningssenter

Vi har tatt en runde på treningssenterene i Oslo for å finne ut av hvilke uvaner som irriterer brukerne mest. Det viser seg at det er ganske mye vi irriterer oss over, men det er kanskje med god grunn.

Personlig trener. Er det verdt det?

De fleste av oss har god folkeskikk på treningsstudioene. Likevel er det noen som kan ødelegge opplevelsen for andre, og de er kanskje ikke er klar over det selv. Derfor kan det være greit med en liten påminnelse. Så om du ikke føler deg direkte truffet, kan det være en idé å lese resten av artikkelen likevel slik at du vet at du ikke er til bry for andre.

Skitt, støy og hygiene

Geir Høgseth syns det er ekkelt at enkelte ikke dusjer etter trening. Foto: Per Ervland
Geir Høgseth syns det er ekkelt at enkelte ikke dusjer etter trening. Foto: Per Ervland Vis mer- Jeg pleier egentlig ikke å bry meg så mye om andres uvaner, men det er irriterende at folk ikke tar på seg disse blå posene til å ha utenpå skoene. Det blir faktisk veldig møkkete i garderoben med det været som er ute nå. Men det mest uhygieniske jeg opplever på trening er når enkelte ikke dusjer etter en treningsøkt, men hopper rett i dressen etter de har trent, sier Geir Høgseth.

Slik blir du kvitt armhulesvette

Maylen Olsen og Helen Richardsen mener også hygiene er et av de størte problemene på trening. Foto: Per Ervland
Maylen Olsen og Helen Richardsen mener også hygiene er et av de størte problemene på trening. Foto: Per Ervland Vis mer

Maylen Olsen og Helen Richardsen mener også det verste er når andre ikke utviser god hygiene.
- Du kan faktisk lukte det med en gang du kommer inn i rommet, selv om de kanskje ikke vet om det selv, sier Olsen.


De er begge enige om at det også er irriterende med mennesker som lager veldig rare lyder når de løfter tungt. De mener det er greit hvis de stønner eller lignende, men det blir fort vanskelig å holde seg seriøs når de lager uvanlige lyder.

- Noe annet som er slitsomt er når folk måler deg opp og ned akkurat når du er kommet inn, sier Richardsen.

Treningssentre som skiller seg ut

250 kilo på stangen

Martin Lystad syns det er mange som ikke rydder opp etter seg. Foto: Per Ervland
Martin Lystad syns det er mange som ikke rydder opp etter seg. Foto: Per Ervland Vis mer

På enkelte steder kan andre utfordringer oppstå, som på treningssenterene hvor flere driver med bodybuilding. Dette byr på enkelte problemer som ikke oppstår så ofte andre steder.
Geir B Paulsen arbeider i et treningsstudio hvor det er et flertall av bodybuildere som trener.


- Her er det ganske store folk som trener, og da er det spesielt viktig at de rydder opp etter seg. Det er ikke så lett for meg å rydde opp etter noen som akkurat har hatt 250 kilo på stangen. Da burde de helst gjort det selv, ler han.

Få mer ut av styrketreningen

- Eller så hender det vi har noen som har veldig dårlig hygiene. Da er vi nødt til å si fra hvis det blir et problem for de andre som trener her. De fleste tar det bra, men ikke alle. Det går ikke at du lar treningsstøyet ditt ligge fra en gang til en annen for så å bruke det om igjen, sier Paulsen.

Martin Lystad som trener på treningsstudioet plages ikke så mye av andres uvaner, men det er noe han også har lagt merke til at folk slurver med.
- Det som er mest irriterende er når folk ikke rydder opp etter seg, men lar vekter og lignende bli liggende igjen, sier han.

Tørk av apparatene etter deg

Kristofer Wallmo syns de som svetter mye kan ta med seg et håndkle. Foto: Per Ervland
Kristofer Wallmo syns de som svetter mye kan ta med seg et håndkle. Foto: Per Ervland Vis mer

Johnny Hua trener på flere treningssenterene, men prøver å holde seg på vestkanten av byen forteller han. Han mener hygienen er bedre på treningssenterene som ligger der.


- Jeg merker det godt på hygienen hvilken side av byen jeg er på. Det som irriterer meg mest er at folk ikke tørker av apparatene etter seg. Det er ikke noe godt å komme til et apparat fullt av svettemerker, sier Hua, og han er ikke alene om å reagere.

- Det er ekstremt irriterende når det er mennesker som svetter veldig mye. Hvis du er blant dem som gjør det, så kan du vel ta med deg et håndkle så du får tørket opp etter deg?, sier Kristofer Wallmo.

Her er treningen som brenner fettet

Innsidetipsene

Hanna Pedersen er resepsjonist på et av treningssenterene i byen. Hun trener også ofte på treningsstudioet, og legger kanskje merke mer enn andre som trener der.

- Hygienen til folk kan være et problem. Det er ikke så ofte, men det er noen som lar treningsstøyet ligge i gymbagen i flere uker til det stinker, sier Pedersen.

Hanna Pedersen legger merke til noe mer enn andre, som resepsjonist på treningssenter. Foto: Per Ervland
Hanna Pedersen legger merke til noe mer enn andre, som resepsjonist på treningssenter. Foto: Per Ervland Vis mer- En bør også revurdere å ha med mobiltelefonen inn på treningsstudioet ettersom det kan være veldig irriterende for andre som trener, sier hun.

Utenom dette er det noen andre ting som ikke plager alle på treningssenterene så mye, men som hun syns bør nevnes som irriterende.

- Blant annet at det er mange gutter som kommer mer for å tøffe seg enn faktisk å trene. De legger på mest mulig vekt på et apparat som du ikke skal ha så mye på, og trener med feil teknikk.

- Jeg forstår heller ikke jentene som pynter seg før de skal på trening. De har sokker som matcher strikken og en masse sminke. Vi trenger ikke pynte oss på trening. Vi er tross alt her for å trene, sier Pedersen.

Ikke mist treningsgnisten! Her gir vi noen tips

Treningssenteret er ikke en kafé

Carla Gabriela syns det er kjedelig når du må vente på apparater fordi andre står og prater. Foto: Per Ervland
Carla Gabriela syns det er kjedelig når du må vente på apparater fordi andre står og prater. Foto: Per Ervland Vis merEnkelte opplever også at de må vente lenge på apparatene som følge av at noen står og oppholder dem uten å egentlig trene. Carla Gabriela opplever dette ofte, og syns det er kjedelig med unødvendig mye venting.

- Det er mange som trener sammen, og det er helt greit, men da må de fortsatt trene. Det er så mange som gjør at andre ikke kan bruke apparatet mens de egentlig bare står og prater, sier hun.

Vet du dette om trening? Test deg her!

Også Maylen Olsen og Helen Richardsen må si seg enig i at det er mange som ikke egentlig kommer for å trene.
- De står som regel bare og skravler ved apparatene uten å bruke dem, og det er ikke det de er til, sier jentene.

Hva er det som irriterer mest på treningssenterene?

At de som trener der.... (Avsluttet)
Opptar apparatene for lenge uten å trene.(24%)
Glemmer å tørke av apparatene.(19%)
Skifter ikke treningsstøy og lukter vondt.(16%)
Ikke rydder opp etter seg.(13%)
Stirrer på meg.(11%)
Snakker i telefeonen i treningsstudioet.(7%)
Lager rare lyder når de løfte tungt.(6%)
Ikke tar på seg poser når de skal gå til garderoben.(4%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!