Er du blitt lurt?

Noen påstår at korrupte personer forsøker å få deg til å betale telefonregningen deres. Ikke la deg lure. Advarselen er ren bløff.

Mobil-svindlerne som skal være på ferde for tiden eksisterer nemlig ikke.

De siste par dagene har mange mottatt en epost med sterke advarsler mot mobilsvindlere. Essensen i svindel-posten er følgende:

Blir du ringt opp av firmaet "Erisell" eller "Esat" som påstår at de kontrollerer mobiltelefonlinjen, bør du skynde deg å legge på.

Personene ber deg trykke nummeret "990" eller "9900". Alternativt ber de deg om å være med på en konkurranse, hvor du skal trykke et visst nummer. Dette er rent svindel, og du bør bryte forbindelsen med en gang.

Gjør du som de sier, kobler de seg opp mot ditt nummer, og du vil få alle deres telefonkostnader registrert på din telefonregning.

Går det så langt, er eneste løsning å stenge abonnementet, og skaffe et annet nummer. Mange har allerede gått med på det dårlige nummeret.

Ukjente gjerningsmenn har altså moret seg over å få oss alle til å frykte skyhøye regninger. Men som kjent - 1. april er for lengst overstått. Svindlerne eksisterer ikke.

Informasjonsavdelingen i Telenor Mobil bekrefter overfor DinSide at meldingene er rent lureri. De har ikke mottatt noen meldinger fra uheldige mobil-brukere.