<b>FERDIG PISKET ELLER PISKE SELV?</b> Er det noen forskjell? Vi tester. Foto: Kristin Sørdal
FERDIG PISKET ELLER PISKE SELV? Er det noen forskjell? Vi tester. Foto: Kristin SørdalVis mer

Er dette virkelig samme rett?

DinSide tester omelett på kartong.

Diskusjonene om Priors nye produkt, ferdig pisket omelett på kartong, har gått livlig både på jobb, i butikker og i ulike diskusjonsforum på nettet.

Hva er vitsen, tar det virkelig så mye lenger tid å knekke noen egg i en bolle og røre rundt, hva med tilsetningsstoffer og holdbarhet, og hvordan er det egentlig med smaken? Er det virkelig det samme som å knekke eggene selv?

Vi har testet selve jobben med å lage maten, og selve resultatet, av omelett på kartong mot omelett av egenknekte egg på gamlemåten - se video lenger nede:

Dette koster det

Prior omelettegg på kartong: 34,90 kroner
Prior solegg fra frittgående høner (str M/L): 21,80 kroner for seks egg

Ifølge påskriften på omelettegg-kartongen skal det være 8 Prior solegg med ekstra gul plomme i kartongen, eller også 400 gram.

Vi kjøpte to 6-pakker med solegg fra Prior, av størrelse M/L. Vi veide åtte egg etter knekking, og kom til 452 gram. Omelett av åtte egg på gamlemåten, gir oss altså 52 gram mer omelett i vårt tilfelle enn av åtte kartongegg. De hele eggene koster 29 kroner. Prisen for 400 gram blir dermed beregnet til 25,70 kroner.

I vårt tilfelle, betalte vi altså 9,20 kroner mer for 400 gram omelett av kartongegg, i forhold til prisen for 400 gram omelett av vanlige, hele egg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og konklusjonen er ...? Se video!