<b>LETTERE Å ÅPNE ENN ANDRE?</b> Nora har lansert nytt lokk som skal være lettere å åpne. Kommer du lettere til godsakene hos Nora, enn hos konkurrentene? Vi har testet syltetøylokk. Foto: Per Ervland
LETTERE Å ÅPNE ENN ANDRE? Nora har lansert nytt lokk som skal være lettere å åpne. Kommer du lettere til godsakene hos Nora, enn hos konkurrentene? Vi har testet syltetøylokk. Foto: Per ErvlandVis mer

Er det nye syltetøylokket lettere å åpne?

«Nytt lokk, lett å åpne», lover produsenten.

Du har sikkert sett det i butikken: Nora reklamerer for sine nye syltetøylokk som skal være lett å åpne.

Vi har vel alle en eller annen gang måttet slåss for å få opp et syltetøylokk eller lokk på et rødbetglass eller liknende.

Vi tester ulike lokk

DinSide har tidligere testet hvor lett (eller vrient) det er å åpne ulik emballasje, som syltetøyglass, makrell i tomat, ketsjup og annet. Og noe av det vi slet med å få opp den gang, var et sylteagurkglass fra Nora.

For å se om det nye syltetøylokket fra Nora virkelig er mye enklere å åpne, har vi testet det mot to andre typer lokk fra to andre produsenter: Lerums og Eldorado.

Hvordan det gikk, kan du se i videoen:


Åpningen

Som du kan se, gikk det lett å åpne alle glassene i denne testen. Vi vet av erfaring at glass med lokk av den typen som er representert av Eldorado-glasset her, lett kan kile seg fast og være vriene å få opp. Lerums redesignet glass og lokk i fjor, noe de også har fått flere design-priser for. Dette lokket er høyere og gir en god gripeflate, som gjør det enkelt å åpne.

Det nye lokket på Nora syltetøy har en helt spesiell patent, som du kan se demonstrert i videoen. Den ytterste ringen er adskilt fra resten av lokket, og den dreier litt rundt før resten av lokket kommer etter. Det åpnes veldig lett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon: Ja, Noras syletøyglass med det nye lokket åpnes lett. Det gjør også de andre syltetøyglassene i denne testen.

Kommer på flere produkter

Foreløpig er de nye lokkene fra Nora kun tilgjengelige på syltetøyglassene.

– Det jobbes med å implementere de nye lokkene også på flere av våre produkter som for eksempel grønnsaksproduktenen på glass. Vi skulle gjerne byttet lokk på disse med en gang, men som en følge av at dette lokket er helt nytt ligger det foreløpig en begrensning i hvor mange lokk vi kan få tak i. Derfor har vi valgt å starte med det største og mest populære syltetøyet, nemlig Nora Hjemmelaget, sier Ida Midtgaard, informasjonsrådgiver i Stabburet til DinSide.

Hjelpemidler

Det finnes ulike hjelpemidler for å åpne besværlige glass og annen emballasje. I denne artikkelen har DinSide testet ulike hjelpemidler. Får du ikke åpnet syletøylokket eller rødbetglasset? Noen av tipsene vi har fått, er å helle varmt vann på syltetøyglasset, bruke bordkniv eller skje under kanten på lokket eller dunke boksen mot bordkanten.

Er det en spesiell type emballasje som du synes er ekstra besværlig å få åpnet? Tips gjerne journalisten.