Er det ekte kjærlighet?

Er det ekte kjærlighet?

Er forholdet ditt et eksempel på ekte kjærlighet? Eller er dere sammen av gammel vane? Ta testen her:

Publisert
Sist oppdatert

Lever du i et forhold med ekte kjærlighet? Akkurat det spørsmålet er det mange som har lyst til svare ja på.

Men det er ikke alle forhold som er ment til å vare evig. Og om du lever i et dårlig forhold er det kanskje på tide å vurdere noe bedre?

Plutselig singel? Slik kommer du over kjæresten:

Svar "ja" eller "nei" på disse ni punktene. Er det ekte kjærlighet?

1) Du har det bra
Dette er kanskje en selvfølgelighet for mange men slett ikke i alle forhold. Et godt forhold skal bidra til at du har det godt

2) Du savner partneren
Det er et godt tegn når du ser frem til å være sammen med kjæresten eller ektefellen. Det er et alvorlig faresignal om du unngår å være alene med partneren. Men et godt tegn når dere kan kose dere sammen uten å si et ord.

3) Respekt
Ekte kjærlighet innebærer også at du har respekt for partnerens kvaliteter. Det er alltid hyggelig å være sammen med par som er mer opptatt av å fremheve hverandres kvaliteter enn å skryte av seg selv.

4) Du spør om råd
Du spør om hva kjæresten mener om vanskelige avgjørelser eller spørsmål som er viktige for deg. Det betyr ikke at dere alltid skal være enige men at dere er interessert i hverandres meninger.

5) Svakheter er tillatt
I et forhold med ekte kjærlighet er det lov å ha svake sider. Du aksepterer partnerens svakheter og får selv aksept for det som du ikke er så bra på.

6) Problemer kan løses
Alle par kommer før eller siden opp i konflikter og uenigheter. Men det er store forskjeller på hvordan man løser en slik situasjon. Om alle krangler føles som et forvarsel på at forholdet kan ta slutt, er det nok nettopp dette som snart vil skje.

7) Du er trygg
Du er trygg på deg selv og er ikke redd for at partneren skal gå fra deg.

8) Dere er sammen av kjærlighet
Noen forsøker å gi en god forklaring på hvorfor akkurat de er sammen. Du bør heller stille deg spørsmålet om du virkelig ønsker å være sammen med partneren. Om svaret er ja på dette spørsmålet spiller det ikke noen rolle om du kan finne en god praktisk forklaring eller ikke.

9) Du sammenlikner ikke
Det vil alltid finnes noen som er kjekkere, søtere, rikere og høyere enn din kjæreste. Men du bryr deg ikke om det, for du elsker nettopp ham eller henne og vil ikke bytte mot noen. Da lever du i et forhold hvor vi kan finne ekte kjærlighet.

0-3 "ja"
Det var jo ikke så bra. Om du ikke kan svare ja på flere av disse spørsmålene bør du kanskje vurdere forholdet på nytt. Men husk at det ikke er vi som skal bestemme hvordan forholdet ditt skal være - det er det bare du som avgjør!

4-6 "ja"
Det er tydeligvis noen ting som er bra med forholdet. Men samtidig er det ikke alt som er på plass for at du kan kalle det ekte kjærlighet. Hvilke spørsmål svarte du nei på? Kanskje kan du snakke med kjæresten om akkurat disse punktene? Husk også at dere er to i forholdet, og at det ikke bare er opp til kjæresten din å rette opp det som ikke er så bra.

7-9 "ja"
Dere er visst virkelige turtelduer! Et slikt forhold hvor dere har så mye nærhet og respekt for hverandre kan virkelig kalles ekte kjærlighet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer