Er det dette du får til jul?

Sjansen er stor for at det ligger et nettbrett eller en pizzaovn under juletreet ditt i år.

NORGESFAVORITT: Mens nettbrettsalget faller på verdensbasis, viser tallene til Elektronikkbransjen at kategorien er populær som aldri før hos oss nordmenn. Årets julegave ble da også Samsung Galaxy Tab S. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NORGESFAVORITT: Mens nettbrettsalget faller på verdensbasis, viser tallene til Elektronikkbransjen at kategorien er populær som aldri før hos oss nordmenn. Årets julegave ble da også Samsung Galaxy Tab S. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fersk undersøkelse utført for Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at nettbrett er forbrukerelektronikk-produktet flest ønsker seg til jul. Og da er det kanskje ikke uten grunn at nettbrettet Samsung Galaxy Tab S også ble kåret til «årets julegave» av Elektronikkbransjen under kveldens kåring?

Juryen legger i sin vurdering vekt på at Galaxy Tab S er markedets første nettbrett med Super Amoled-skjerm, som skal gi et bedre bilde selv utendørs i sollys, samt de mange og nye brukermulighetene.

Vi lot oss imidlertid ikke imponere like mye da vi testet Samsung Galaxy Tab S, og landet på terningkast fire:

- Slankt, elegant og med en svært god skjerm, men det er det indre som teller, skrev vår journalist da han testet Android-nettbrettet i august.

LES OGSÅ: Her er det eneste nettbrettet som har fått terningkast 6 i år!

Stikk i strid med den globale trenden, der salget av nettbrett stuper, kjøper nordmenn nettbrett som aldri før. Tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser en økning av salget med 16 prosent, så langt i år. Merk deg at Apples salgstall ikke er med i statistikken, da de av prinsipp nekter å oppgi konkrete salgstall.

Pizzaovn: En god nummer to

PIZZAOVN: OBH Nordica har oppgradert sin pizzaovn, og lanserte i høst. Foto: ELISABETH DALSEG
PIZZAOVN: OBH Nordica har oppgradert sin pizzaovn, og lanserte i høst. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Roger Wollan, landssjef for OBH Nordica har tidligere fortalt Dinside at telefonene ringte varme på sentralbordet, da bordpizzaovnen ble vist fram tidligere i år.

Pizza Dragon imponerte også juryen nok til at den ble kåret til årets kjøkkenprodukt, og den fikk faktisk nest mest stemmer totalt.

Synes du pizzaovnen ser kjent ut? Det er fordi den er en oppgradert versjon av forgjengeren Pronto, og målet er at den skal gi sprø bunn enten du velger frossenpizza eller lager selv, og en av årsakene er en stein som ligger i bunnen.

Noenlunde lik effekt får du i ovnen din med en pizzastein eller pizzajern, vi har testet to av dem: Baking Steel og PizzaPro.

Dinside har forøvrig Pizza Dragon inne til test nå, så følg med for vår vurdering.

God, men skuffende kvalitet

Også årets lydprodukt, Boses hodetelefoner QuietComfort 25 gjorde et godt inntrykk på juryen.

Det rimer godt med vårt inntrykk også, for sammenlignet med forgjengeren har både lyden og den aktive støydempingen blitt bedre. Vi var imidlertid skuffet over finish og materialkvalitet, og trakk derfor QC25 ned til en femmer på terningen i vår test.

Men hvor viktig er bransjens kåring av årets julegaver?

Det er ellevte gang Elektronikkbransjen kårer årets julegaver, og fagjuryen har vurdert elektronikkprodukter i 13 kategorier.

Noen ganger treffer juryen spikeren på hodet, som i fjor, da DAB-radioen Pinell Go ble kåret til årets julegave. Dinside likte også radioen godt, så godt at da vi testet den fikk den terningkast seks, og ifølge Tom Vedvik i Pinell, har kåringen også hatt en positiv effekt på salget.

- Vi har hatt en jevn økning i år på Pinell GO, og har så langt solgt mer enn 40.000 eksemplarer siden den ble lansert, sier Tom Vedvik fra firmaet TT-Micro, som står bak Pinell Go.

Året før ble Samsung Galaxy SIII-mobilen årets julegave, nok et produkt Dinside har gitt terningkast seks, mens de foregående årene var det iPad 2 og Canon EOS 550D som vant heder og ære.

Her er resten av årets vinnerne:

MINIDAMPER: Steam & Go fra Philips damper bort skrukker og krøller fra de sarteste klærene. Foto: PER ERVLAND
MINIDAMPER: Steam & Go fra Philips damper bort skrukker og krøller fra de sarteste klærene. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Under kan du se de ulike vinnerne bransjen har kåret i de ulike kategoriene. Siden vi har testet og omtalt flere av dem, får du selvsagt også lenker til våre tester, og terningkastet Dinside ga er oppgitt i parantes.

Årets julegave og årets dataprodukt: Samsung Galaxy Tab S (Terningkast: 4)

Årets kjøkkenprodukt: OBH Nordica Pizza Dragon (På test nå.)

Årets TV: LG 4K OLED 65EC9700. Merk deg at denne TV-en ikke er i salg, så denne modellen har bransjen kåret til kategorivinner i kraft av gode spesifikasjoner, og da spesielt kombinasjonen av OLED og 4K-oppløsning. LG har lovet at den skal komme før jul, men noen storselger blir den nok ikke: Prisen i USA ligger nemlig på hele 10.000 dollar...

Hva ønsker du deg til jul? (Avsluttet)
Nettbrett(21%) 207
Mobil(13%) 127
TV(11%) 111
Lydprodukt(9%) 92
Foto/video-produkt(9%) 91
DAB-radio(7%) 68
Kjøkkenprodukt(7%) 66
TV-spill(5%) 54
Smartutstyr(5%) 50
Småelektrisk(5%) 48
Hvitevare(3%) 31
DVD/Blu-ray-film(3%) 30
TV-app(1%) 13
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Årets mobil: Apple iPhone 6 (Terningkast: 6, og vi ga den også Dinsides Anbefalt produkt-stempel.)

Årets småelektriske: Philips Steam&Go (Terningkast: 5, og også dette ble et anbefalt produkt i Dinsides test.)

Årets smartutstyr: Sony SmartWatch 3 (Ikke testet, så lenken går til vår omtale av den.)

Årets foto- og videoprodukt: Panasonic Lumix DMC-LX100. (Ikke testet)

Årets lydprodukt: Bose QuietComfort 25 hodetelefon (Terningkast 5.)

Årets TV-app: Netflix. (Ikke testet, men Dinside har selvsagt omtalt Netflix utallige ganger, og spesielt bør du merke deg de nye prisøkningene.)

Årets hvitevare: Samsung WW9000 vaskemaskin

Årets DAB-radio: Revo SuperConnect deler førsteplassen med Geneva M Wireless.

Årets spill: Destiny

Årets film: Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Hvem står bak kåringen?

Dette er ellevte gang Elektronikkbransjen har kåret årets julegaver, og tanken er selvsagt å omfatte alle deler av bransjens produktutvalg.

Til hver gruppe blir det nedsatt en egen fagjury som har som jobb å nominere aktuelle kandidater. Etter at kandidatene til hver kategori har blitt valgt ut, blir vinnerne trukket ut etter avstemning blant Elektronikkbransjens medlemmer.

Til slutt er det så en egen hovedjury med bransjerepresentanter og representanter fra pressen, som stemmer fram årets julegave basert på gruppevinnerne. Og denne gangen ble det altså nettbrettet til Samsung som ble årets julegave.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer