Er ADSL verdt penga?

- Med ADSL tilbyr Telenor en tidel av kapasiteten som vi tilbyr, men tar dobbelt så høy pris, sier salgs- og markedsdirektør Jarl Øverby i Bredbåndsfabrikken.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange mener at de høye prisene skyldes at Telenor utnytter sin markedsmakt.

Forklaringen er enkel: I dag kan kun beboere i borettslag og boligsameier få Internett-tilgang fra Bredbåndsfabrikken. UPC tilbyr Chello-abonnement kun til et fåtall av de som bor i eneboliger.

Er ADSL verdt penga?

Folk som bor i eneboliger og andre selveide boliger har dermed få andre valg enn ADSL, dersom de vil ha superrask Internett-surfing.

Skepsis

- Vi er vant til å få høre at vi opptrer som monopolister. Vi mener vi har valgt en riktig markedspris for ADSL, sier informasjonsdirektør Ole Magnus Grønli i Telenor Nextra.

- Telenor legger seg på et prisnivå som de forventer at markedet vil betale. Vi tror at de feilberegner sin egen rolle i markedet. Folk er ikke dummere enn at de forstår at det finnes andre og billigere alternativer. Det vi ser er vel den arrogante holdningen til gammelmonopolisten, sier Øverby.

- Vi er lite lystne på å kommentere Telenors priser. Folk får se på prisene og gjøre seg opp en egen mening om hvilke leverandører de bør velge, sier forretningsanalytiker Harald Wium Lie i UPC.

Les også:

Kan du få bredbånd?
Alt du lurer på om ADSL
Kan du få ADSL?
Premiereklart for Bredbåndsfabrikken

Artikkelen fortsetter under annonsen