Enklere ormekur for katter

Er du lei av krevende ormekurer til katten? Nå kan du slippe billigere unna.

Innvollsorm er svært vanlig hos utekatter. Det er imidlertid ikke alle som får behandling, fordi det er vanskelig å gi vanlige kurer.

Kjemper imot
Vanlige behandlinger består av svelgbare medisiner. Dette liker ikke kattene. De kjemper imot å svelge, noe som gjør at de ikke behandles.

- For enkelte katteeiere er det å gi den regelmessige ormekuren en kamp. Noen katter vil ikke akseptere å svelge verken tabletter eller pasta, og må tas med til dyrlegen opptil fire ganger i året for å få sprøyte mot innvollsorm, sier dyrlege Stein Dahl ved Hønefoss Dyrehospital, ifølge en pressemelding fra GCI Monsen for Bayer.

Mangelfull behandling kan føre til at katten blir trøtt, hoster, kaster opp, får diaré og trives dårlig. Den kan også smitte andre katter og i få tilfeller også mennesker.

Ny engangskur
En ny ormekur som nå er på markedet gjør jobben mye lettere for deg. Profender trenger ikke svelges, og det holder med én behandling for å gjøre katten frisk.

Behandlingen dryppes ned i nakkeskinnet til katten. Der tas det opp gjennom huden og inn i kroppen. Deretter drepes parasittene.

- Kattene bryr seg ikke og eierne slipper kampen. En dobbel redning, sier Dahl.

Du kan smittes
Hvis du er usikker på om katten din har orm, er det mange symptomer å se etter. De vanligste symptomene er kløe bak, dårlig trivsel, nedsatt tilvekst, tørr og matt pels, diaré, oppkast, forstoppelse, oppblåst buk og hoste.

Grunnen til at katter får innvollsorm, er at den inntar byttedyr som er bærere av ormen. Kattunger kan smittes ved å få morsmelk.

Mennesker smittes svært sjelden av innvollsorm, men det kan skje. Gjennom tett omgang med katten eller via katteavføring kan vi smittes, avhengig av hvilken type orm katten har. Små barn har større risiko enn voksne.

 

Mozon, 26.6.2006