Enklere i Danmark?

Som en av få banker har Jyske Bank for kort tid siden utviklet et eget produkt som heter Rå Metaller 07.

Slik blir du gullgraver

  1. Enklere i Danmark?


- Dette produktet er faktisk en obligasjon, og via den investerer man likt fordelt på gull, aluminium og kobber. Produktet er også rettet mot privatmarkedet, for innskuddet trenger ikke å være høyere enn 10.000 kroner, forklarer råvareanalytiker Jacob Vinding Jensen i Jyske Bank.

- Det finnes også en lang rekke andre typer produkter som investerer i gull. Men felles for disse er at risikoen er høyere, og at innskuddet skal være noe større. Dermed er disse produktene ikke rettet mot privatmarkedet på samme måte som Rå Metaller 07, avslutter han.

Siden det ikke er mange muligheter for investering i gull i Norge, spurte vi leder for strukturerte produkter i Jyske Bank, Jan Houmann, om det var mulig for nordmenn å handle Rå Metaller 07 via Jyske Bank.

- Vi har ikke lov å lage målrettet markedsføring av produktet i Norge, sier han.

Men vil det si at det faktisk er mulig for nordmenn som ønsker å benytte denne investeringsmuligheten, å komme til dere?

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg ikke har lov å markedsføre produktet i Norge, avslutter Houmann.

Med andre ord: Det er ikke mulig å få Jyske Bank til å si at de vil handle med nordmenn. Men skal vi selv tolke svaret, kan det kanskje være verdt å prøve dersom du ønsker å investere i gull?