Enklere å søke jobb

- Dette er akkurat som jeg så for meg at det burde være, så tusen takk.

<b>GLADE FOR NY CV-STANDARD:</b>  Haakon Meland Eriksen og fornyingsminister Rigmor Aasrud er veldig glade for den nye CV-standarden. Foto: Per Ervland
GLADE FOR NY CV-STANDARD: Haakon Meland Eriksen og fornyingsminister Rigmor Aasrud er veldig glade for den nye CV-standarden. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier Haakon Meland Eriksen til fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud og arbeidsgruppen bak den nye CV-standarden, Portable CV.

Portable CV ble lansert i dag, onsdag, og skal gjøre det lettere for deg som skal søke jobb. Der du tidligere har måttet fylle inn de samme opplysningene om og om igjen i stadig nye CV-portaler, kan du nå importere og eksportere data mellom de ulike CV-portalene.

Den nye standarden kommer etter initiativ fra fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud tok initiativ til å få utviklet en CV-standard. Foto: Per Ervland
Fornyingsminister Rigmor Aasrud tok initiativ til å få utviklet en CV-standard. Foto: Per Ervland Vis mer


– Dette er veldig bra, vi skal virkelig glede oss over dette, sier Aasrud under en pressekonferanse onsdag 22. juni.

LES OGSÅ >>> Slik ser CV-en ut i 2011

Bakgrunn

Haakon Meland Eriksen er en av dem som var tidlig på banen med å lansere tanken om en felles CV-standard. Dette var på bakgrunn av hans egne erfaringer med stadig CV-skriving som jobbsøker. Han lanserte ideen i konkurransen "Et smartere Norge" arrangert av Dagens IT.

På bakgrunn av dette, og en kronikk av jobbsøker Morten Sæthre i Aftenposten 18. mars i fjor, inviterte fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud sentrale leverandører av rekrutteringsportaler på nett til et møte. De ble utfordret til å utvikle en felles CV-standard for å lette jobbsøkernes hverdag, og det er løsningen på dette som nå er lansert.

Mange teorier om tekstiler: Klærne du ikke bør ha med deg på jobbintervju

Disse er med

Løsningen er utviklet av en prosjektgruppe bestående av sentrale aktører i rekrutteringsbransjen: Jobbnorge.no, webcruiter, finn.no, Lumesse, Hr Manager og Nav. Det er også mellom og hos disse aktørene du per i dag kan ta i bruk det nye systemet.

Det er imidlertid noen begrensninger i forhold til Nav: Du kan for øyeblikket ikke importere CV til Nav, men du kan eksportere fra Nav. Målet er ifølge Nav å ha dette på plass til høsten.

Planen er også at det vil komme flere aktører etterhvert, de første 20. september.

LES OGSÅ >>> Andreas blogget seg til ny jobb

Slik fungerer det

Enkelt sagt fungerer systemet slik at du kan portere basisopplysninger i din CV mellom de ulike aktørene som er med i foreningen. Den enkelte aktør bestemmer selv om den ønsker å la sine medlemmer benytte seg av denne muligheten, og aktørene må betale en avgift til foreningen Portable CV for å kunne benytte seg av systemet. Det vil imidlertid ikke medføre en direkte avgift for deg som søker jobb.

Tor Westerheim fra Webcruiter presenterer den nye CV-standarden på vegne av prosjektgruppa. Foto: Per Ervland
Tor Westerheim fra Webcruiter presenterer den nye CV-standarden på vegne av prosjektgruppa. Foto: Per Ervland Vis mer


Systemet kan per i dag overføre data som omhandler personalia, utdanning, arbeidsforhold og vedlegg.

Du klikker ganske enkelt på en knapp på den nye jobbsøkesiden, hvor det står "importer portable cv"

– Så importeres dataene inn i den andre løsningen, og det plasseres på riktig sted i den nye CV-en, forklarer Tor Westerheim som representerer Webcruiter i prosjektgruppa.

– Informasjon om referanser, verv, kurs og språk er en ny jobb for oss, for å se på om vi kan få importert dette også, sier Westerheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!