Enklere å bestille restaurantbord

Fra i dag av blir det lettere å bestille restaurantbord. På det døgnåpne telefonnummeret 800 36 000 kan du bestille bord på 270 av landets beste restauranter. Ifølge selskapet Direkte Bordbestilling er tjenesten først av sitt slag i verden.

Direkte Bordbestilling er en gratis tjeneste for deg som skal ut å spise. Ved å ringe 800 36 000 kan du bestille bord på alt fra dyre gourmetrestauranter til mer folkelige steder over hele Norge. Tjenesten holder åpent 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Dersom du skal ut og spise, men ikke kjenner byen du er i, går det sikkert med deg som mange av oss andre. Vi tyr enten til gule sider eller spaserer på måfå gjennom byens gater, noe som gir tilfeldighetene lett spill.

Bestill gresk i Tønsberg!
Bestill gresk i Tønsberg! Vis mer

Gjennom Direkte Bordbestilling får du ikke bare reservert bord, men også opplysninger om hvilke restauranter som tilfredsstiller dine ønsker. Dersom restauranten er full, får du tilbud om et passende og ledig alternativ. Konsulentene ved bestillingskontoret har i tillegg oppdaterte menyer som du kan få tilsendt på faks dersom ønskelig.

Vil samle hele riket

Ifølge adm. direktør Espen Agdestein er det i dag mellom 600 og 700 restauranter i Norge som baserer seg på bordbestilling.

- Vi har som mål at samtlige skal bli en del av vårt system i løpet av de nærmeste to årene, sier han. Kafeer, barer og hurtigmatrestauranter er ikke inkludert i Direkte Bordbestillings planer.

Informasjon på Internett

På hjemmesiden til Direkte Bordbestilling finnes en rekke tilleggstjenester med informasjon om alt som har med mat og ditto tilbehør å gjøre. Er du en "amatør" når det gjelder mat er det mye og hente på disse sidene. Hva med et lynkurs i vin- eller sigarkunnskap?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle restaurantene har egen presentasjonsside. Her finner du bilde av restauranten, kart over beliggenheten og kontinuerlig oppdaterte menyer og priser.

...eller mexicansk i Drøbak
...eller mexicansk i Drøbak Vis mer

Søk på Internett

Dersom du ikke vet hvor du skal gå, har siden en søkefunksjon der du kan spesifisere hele 27 kriterier.

- Vi anbefaler at kundene nøyer seg med få kriterier dersom de ønsker å få mange treff, sier Agdestein.

Dette fikk DinSide bekreftet da vi prøvde å søke på en restaurant med utgangspunkt i følgende kriterier:

Vi ønsket å spise en kjøttrett på en romantisk fransk restaurant i Oslo der hovedretten skulle koste mellom 200 og 250 kroner. Restauranten skulle i tillegg ha spritservering. Vi hadde da spesifisert seks kriterier av 27 mulige.

Vi fikk ingen treff på dette søket. Vi forandret nasjonalitet fra fransk til norsk og så til italiensk. Ingen søk ga treff. Når vi forandret prisklasse til "alle prisklasser" fikk vi ett treff på norske restauranter: "Stefan restaurant". Etter å ha fjernet kravene om "romantisk" og spritservering spratt antall treff i været. På franske restauranter i Oslo som serverer kjøttretter til mellom 200 og 250 kroner fikk vi hele 26 treff.

Bedre enn å gå gatelangs

Deretter kunne vi i ro og mak lese beskrivelsen og se på bildene av restauranten. Til slutt var det bare å ringe Direkte Bordbestilling for å bestille plass. Prosessen tar riktignok noen minutter, men det er morsomme minutter.

Fra nå av er det slutt på å la tilfeldighetene råde. Direkte Bordbestilling anbefales selv om du ikke må være for detaljert i søket ditt på nettjenesten.