Enkelt å spare til en ferietur

Vi har tidligere gitt deg De 10 mest lønnsomme medlemskapene Men hvor mye penger er det egentlig å spare? Vi viser deg hvor mye en gjennomsnittsnordmann har å hente på de ulike medlemskapene.

Du kan spare opp til flere tusen kroner på de rette medlemskapene. De ivrigste kan spare enda mer på hele tiden å finne de rimeligste tilbudene.

Dagligvarer

Statens institutt for forbruksforskning har utarbeidet et standardbudsjett for husholdningsutgifter.

Budsjettet viser at en gjennomsnittsperson bruker rundt 27.000 kroner i året til kjøp av dagligvarer. Husk at flere organisasjoner lokker med rabatter og bonuser, COOP gir sine kunder en prosent av kjøpeutbytte, noe som også er nesten tilsvarende det som tilbys gjennom Trumf og Domino kortene.

Men er det verdt det?

I året utgjør dette ca. 270 kroner i besparelse på et standard dagligvarebudsjett. Ikke så mye kanskje, men heldigvis finnes det bedre måter å krympe regningen på.

Rema er billigst

I følge Konkurransetilsynet og DinSide spriker prisene mellom de ulike dagligvare-kjedene sterkt. Nærmere 20 prosent skiller den billigste fra den dyre.

Legg merke til at Rema, som ikke har bonusordninger, kom billigst ut i begge testene. Rema er rundt fire prosent billigere enn nr. 2, Prix, og nærmere 20 prosent billigere enn ICA.

Riktig valg av butikk utgjør da mellom 1000 og 5000 kroner i årlig besparelse, betydelig mer enn du får tilbake på medlemskapene.

Enkelt å spare til en ferietur

Bensinprisen

Fra nyttår går bensinavgiften ned med 50 øre. Synes du fortsatt at bensinprisene er høye kan du kutte av enda noen øre på bensinutgiftene ved å tegne bonusavtaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den beste avtalen vi har funnet er Huseiernes Landsforbund som gjennom Shell gir sine medlemmer 35 øre avslag per liter bensin.

En gjennomsnittsbilist i Norge kjører i følge Opplysningsrådet for veitrafikken rundt 15.000 km i året. Med et snittforbruk på 0.8 liter per mil betyr dette at et avslag på 35 øre gir en årlig besparelse på 420 kroner.

Vil du spare enda mer, finner du alltid den billigste bensinen i DinSide's bensinprisoversikt.

Strømprisene

I snitt bruker hver innbygger, i følge Norges Vassdrags og Energiverk, 7600 kWh i husholdningen. Norsk Familieøkonomi garanterer sine medlemmer å være blant de 3 rimeligste strømleverandørene til enhver tid.

Med et gjennomsnittsforbruk vil snittet av de tre billigste strømleverandørene i forhold til snittet av samtlige utgjøre en årlig besparelse på omtrent 200 kroner per person i husholdningen.

Husk Du finner alltid de billigste strømprisene hos DinSide, bruker du vår Strømkalkulator finner du også den rimeligste strømleverandøren for deg.

Telepriser

Et Domino medlemskap kan barbere mobiltelefonregningen din fra Telenor med 4.7 prosent.

Men dette gjelder kun innenlandssamtaler, og er nok først og fremst et tilbud for de som ikke ønsker å bytte mobilnummer og tilbyder.

Prøv også vår mobilkalkulator, som alltid holder deg oppdatert på de beste mobilabonnementene.