Engangsmobilen på vei

Den første mobilen for engangsbruk legges ut for salg i USA neste måned. Prisen blir rundt 300 kroner, sier den svenske nettavisen Mobil.

Telefonen leveres med en times samtaletid, og når denne er brukt opp - er meningen at du skal levere telefonen inn til resirkulering.

Størrelsen på telefonen skal tilsvare en sigarettpakke.

Morsom gadget – men vil den slå an?

BILDE: Hop-on WIRELESS Foto: http://www.hoponwireless.com/index.html
BILDE: Hop-on WIRELESS Foto: http://www.hoponwireless.com/index.html Vis mer

Det er selskapet Hop-on WIRELESS som selger ”The Hop-on Cell Phone”. Men selv om selve konseptet virker fristende, tar det nok tid før den kommer til Norge.

Foreløpig virker den nemlig bare i USA. Telefonen kan likevel vise seg å bli et alternativ for nordmenn som kun har GSM-telefon, når de er på ferie i statene.

Unik: Telefonen savner blant annet display, og mangler det ”vanlige” tastaturet. Personlig syns vi at telefonen ser noe kjedelig ut, men den skiller seg i hvert fall ut.

Hop-on har faktisk bare to knapper, en for å gjøre klar til å ringe, og en til å avslutte samtalene med. De øvrige funksjonene er stemmestyrt, du må altså lese opp det ønskede telefonnummeret for at telefonen skal ringe.

Her ligger også den store begrensningen. Per i dag kan du nemlig ikke motta samtaler med Hop-on, du kan bare ringe ut.

Internasjonal lansering

I følge Hop-on WIRELESS skal det etter hvert også bli mulig å ta imot samtaler med telefonen, og modellene skal også lanseres her i Europa.

Målet til selskapet er å kapre de amerikanerne som per i dag ikke har mobiltelefon. Og dette er faktisk mange. I følge Hop-on, er hele 60 prosent av USAs befolkning uten mobiltelefon.