Endrer overgangsreglene for uføre

Ny grense for skattefradrag på 4.000 kroner.

<b>SKATTEFRADRAG:</b> Flere uføre får skattefradrag etter endringer av overgangsreglene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SKATTEFRADRAG: Flere uføre får skattefradrag etter endringer av overgangsreglene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen endrer overgangsreglene for uføre slik at flere omfattes av overgangsreglene.

De som allerede omfattes, vil få et større skattefradrag, skriver regjeringen i forslag til revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt frem tirsdag.

LES OGSÅ: Derfor bør uføre dobbeltsjekke skattekortet

Endrer overgangsreglene

Uførereformen ble innført i 2015, og åpnet for at uføre kan kombinere uføretrygd og arbeid i større grad enn før. Også skattereglene for uføre ble endret, slik at uføretrygden nå blir skattlagt som lønnsinntekt. Samtidig er uføretrygden økt noe for å kompensere for økt skatt.

En gruppe uføre som kan få redusert inntekt etter skatt, er uføre med store renteutgifter. For disse innførte regjeringen overgangsregler for å lette overgangen til ny uføretrygd og nye
skatteregler.

Det er disse overgangsreglene regjeringen nå vil endre.


Ny grense på 4.000 kroner

Overgangsreglene kompenserer etter dagens regler for nedgang i inntekt etter
skatt over 6.000 kroner gjennom et skattefradrag. Regjeringen vil redusere denne grensa
til 4 000 kroner.

Da vil noen flere bli omfattet av overgangsreglene, og de som allerede er omfattet, vil få et større skattefradrag, skriver regjeringen.

Departementet anslår at rundt 40.000 vil få skattefradrag i overgangsordningen med den nye grensa på 4 000 kroner. Reduksjon av grensa fra 6.000 til 4.000 kroner skjer med virkning fra inntektsåret 2015.

Overgangsordningen skal etter planen trappes ned i 2016 og 2016, og fra og med 2018 skal det ikke bli gitt skattefradrag.

Dette fradraget forsvant likevel ikke for de som er mye syke