BNbank setter standarden for resten av landets banker.
BNbank setter standarden for resten av landets banker. Vis mer

Endelig en bra bank

Endelig har vi fått en bank som tar kundene på alvor. Som første og eneste bank i Norge sørger BNbank for at lånekunder til enhver tid har de best mulige lånebetingelsene. BNbank har fra før noen av de laveste rentene i landet og banken oppfordrer aktivt kundene sine til å kontrollere om de har den renten de fortjener. Men rosinen i pølsen er at lånekunder får nedsatt renten hvert år i fire år.

Publisert

Bonusordningen til BNbank medfører at kundens lånerente settes ned med 0,05 prosentpoeng hvert år de påfølgende fire år etter at lånet først ble signert.

Mange lånekunder i Norge frykter at bankenes lokketilbud gir nye kunder bedre betingelser enn det gamle trofaste kunder har. Mange bærer denne frykten med rette. For disse finnes det kun en metode som sikrer at banken faktisk gir deg den renten du skal ha målt ut fra inntekt, boligens verdi, sikkerhet og betalingshistorikk.

Metoden er å stadig mase på banken. Det slipper kunder i BNbank. Her reguleres alle lån samtidig, og alle får de betingelsene de fortjener ut fra prismatriser. banken gir ingen prutningsmonn.

Bankens bonussystem sørger for at alle som har vært kunder mer enn fire år har 0,20 prosentpoeng lavere rente enn samtlige nye kunder. Banken gir bonusen på lån både med fast eller flytende rente.

30 års løpetid og avdragsfrihet i 10

BNbank gir lån på inntil 80% av boligens verdi. Ligger ditt lånebehov innefor 60 eller 70% av verdien, får du ifølge banken spesielt gunstige vilkår.

BNbank gir boliglån med løpetid inntil 30 år, og inntil 10 års avdragsfrihet. Du kan velge mellom serielån og annuitetslån.

BNbank er landets fjerde største forretningsbank med en forvaltningskapital på 24,9 milliarder kroner. Bankens aksjer er notert på Oslo Børs. Egenkapitalen var 1393 millioner kroner pr. 31.12.1997. Banken har hovedkontor i Trondheim og avdelingskontor i Oslo.

Meget bra!

DinSide synes BNbanks tilbud er såpass bra at vi nøye vurderer å bytte bank. Banken er ikke en distriktsbank og tar i mot nye kunder uavhengig av bosted. Ønsker du å bytte bank er det bare å gå til DinSide boliglånskalkulator eller banksparekalkulator. Dersom du trenger hjelp leser du denne artikkelen.

Men minus for fastrentelån

Det er dog et minus for låntagere i BNbank at boliglån med fastrente ikke innfris til underkurs. Kort fortalt betyr dette at en kunde som har bundet seg til en fastrente ikke får godskrevet differansen dersom han eller hun velger å si opp lånet og banken på det aktuelle tidspunktet tilbyr nye kunder en fastrente som er lavere enn det denne kunden har på sitt lån. I vår artikkel om fastrente kan du lære mer om dette vanskelige tema.

Avdelingssjef Eirik Trøstad i BNbank sier til DinSide at de løpende vurderer bankens politikk på dette området.

- Hittil er det svært få kunder som har spurt oss om innfrielse av fastrentelån og vi ser derfor ennå ikke noen grunn til å forandre vår strategi, sier han.

Trøstad innrømmer imidlertid at noe av årsaken til at få lånekunder spør om dette er at de rett og slett ikke er klar over at det er mulig å innfri fastrentelån. Noe som ved underkurs kan gi kunden en betydelig gevinst.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer