Enda mer å spare over grensen

I år sparer du enda mer enn i fjor ved å handle alkoholen hos söta bror.

 Foto: Systsembolaget.se
Foto: Systsembolaget.seVis mer

Det er ingen hemmelighet at alkoholen er billigere over grensen til söta bror, men hvor mye sparer du ved å handle alkoholen på Systembolaget i stedet for på Vinmonopolet?

DinSide har sjekket prisene på noen av de mest populære produktene vi nordmenn kjøper, i klassene pappvin, svakvin og brennevin.

Test deg selv:

Drikker du for mye?

Sparer mer i år

Vår handlekurv, bestående av 15 forskjellige produkter, kostet hele 1.220 kroner mer på Vinmonopolet enn på Systembolaget.

Da vi gjorde tilsvarende pristest for et år siden, sparte vi 1.189 kroner. Det betyr altså at besparelsen på papiret er større i år enn i fjor.

Prisene i denne testen er i norske kroner. De svenske prisene er utregnet gjennom en kronekurs på 86,7 kroner for svenskekronene, noe som, er snittprisen for svenske kroner hittil i år.

I fjor regnet vi med en lavere kronekurs (84,7 kroner), noe som viser at økningen i prisforskjellen ikke direkte skyldes valutaforskjellen mellom svenske og norske kroner. Derimot viser pristesten at prisene har steget mest på alkoholholdige varer på denne siden av grensen.

Les også: 12 myter om bakrus

Dyr papp

Det er pappvinen som trekker prisforskjellen mellom Sverige og Norge mest opp. I gjennomsnitt koster de mest populære kartongvinene 154 kroner mer i Norge enn i Sverige.

Under ser du forskjellen mellom svenske og norske priser på noen av de mest populære kartongvinene.

Enda mer å spare over grensen


Spar 50 kroner på Asti-en

Skal du kjøpe deg et par flasker fin, bør du velge med omhu. Av de mest populære titlene sparer du i snitt 36 kroner per flaske om du kjøper den over grensen.

Den populære Loosen Rieslingen sparer du bare i underkant av 14 kroner på å handle i Sverige, mens publikumsfavoritten Martini Asti sparer du over 50 kroner på å kjøpe i Sverige.

Enda mer å spare over grensen


Billig brennevin

Populære brennevinsmerker er også billigere i Sverige enn i Norge. I snitt er de mest populære spritflaskene 70 kroner billigere hos naboene våre.

Smirnoff Vodka er 85 kroner billigere i Sverige, mens Vikingfjord koster nesten 87 kroner mindre. Baileys Original Irish Cream sparer du bare 40 kroner på å handle over grensen.

Enda mer å spare over grensen


NB! Ikke glem norske tollregler, samt transportkostnader forbundet med å handle over grensen.

Bruker 51.840,- på festing

Hvor mye bruker du?